HelloFresh har lavet fem simple tips, så du skabe et bedre overblik over dine kølevarer, mindske madspild og tage kontrollen tilbage.
Selvindsigt er et redskab, vi danskere bruger i kampen mod madspild. Vi ved nemlig, hvor det går galt. En af de største kilder til madspild er dårlig planlægning af indkøb - det mener i hvert fald 33% af de adspurgte. Måske du er enig? Enhver, der har prøvet at handle ind på tom mave og derved handle for meget ind, ved, at det er en direkte vej til mad i skraldespanden. Det kan også være, du har handlet forkerte råvarer ind, fordi du ikke var sikker på, hvad du skulle bruge. Og så ender de også tit i skraldespanden.
Har du prøvet at finde en blød agurk nederst i køleskabsskuffen? En halvspist salsa, som du havde glemt allerbagerst? Eller måske er det sket mere end én gang, at mælken kommer tyk og klumpet ud af kartonen? Det er tilfældet for flere af de adspurgte, og 19% af dem mener også, at “mad glemt i køleskabet” er en direkte kilde til madspild.