Ugens fisk frister med masser af spændende tilbehør. Vi topper sej med en fantastisk panering med peanuts og panko, bager den gylden, og serverer den derefter med sød chilisauce. Samtidig laver vi smuk korianderris og en frisk gulerodssalat. Vi topper herlighederne med frisk limesaft, og så er maden færdig.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
40 g
Sød chilisauce
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
150 g
Jasminris
1 stk
Salat
1 stk
Gulerod
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
20 g
Sriracha
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Hak peanuts fint.
Bland peanuts, panko, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Overfør til et ildfast fad, top med panering, og pres så den fastner.
Bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Skær roden af salat, skil bladene ad, og hak groft.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland salat, gulerod, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål. Stil til side.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Hak koriander fint.
Vend koriander i gryden med ris lige inden servering.
Bland mayonnaise og sriracha i en lille skål.
TIP: Spring korianderen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til smagen.
Anret korianderris, fisk og salat på tallerkener.
Top fisk med sød chilisauce og srirachamayonnaise.
Server med limebåde.