topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Peanutpaneret sød chilisej

Peanutpaneret sød chilisej

med korianderris og gulerodssalat

Ugens fisk frister med masser af spændende tilbehør. Vi topper sej med en fantastisk panering med peanuts og panko, bager den gylden, og serverer den derefter med sød chilisauce. Samtidig laver vi smuk korianderris og en frisk gulerodssalat. Vi topper herlighederne med frisk limesaft, og så er maden færdig.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Jordnødder
Gluten
Hvede
Fisk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

40 g

Sød chilisauce

250 g

Sej

(Indeholder Fisk)

150 g

Jasminris

1 stk

Salat

1 stk

Gulerod

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

20 g

Sriracha

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3522 kJ
Kalorier (kcal)842 kcal
Fedt38.8 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat89.5 g
Sukker18.4 g
Protein32.2 g
Salt6.1 g

Redskaber

Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered panering
2

Hak peanuts fint.

Bland peanuts, panko, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Bag fisk
3

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. 

Overfør til et ildfast fad, top med panering, og pres så den fastner.

Bag i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav salat
4

Skær roden af salat, skil bladene ad, og hak groft.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Bland salat, gulerod, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål. Stil til side.

Lav korianderris
5

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Hak koriander fint.

Vend koriander i gryden med ris lige inden servering.

Bland mayonnaise og sriracha i en lille skål.

TIP: Spring korianderen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til smagen.

Server
6

Anret korianderris, fisk og salat på tallerkener.

Top fisk med sød chilisauce og srirachamayonnaise.

Server med limebåde.