Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Delevenlig ret, inklusive opskriftskort med 4 trin. Forskellen på müsli og granola er, at müsli typisk er rå, og granola typisk ristes gylden og sprød i ovnen. Det gør vores honningristede version også, og karamelliseres smukt ved hjælp af honningen. Granolaen laves i forvejen, og er perfekt at hive frem til ethvert morgenbord!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Havregryn
(Indeholder: Havre, Hvede Kan indeholde spor af: Hvede, Jordnødder, Nødder, Rug, Byg, Sesam, Gluten, Kamut, Spelt)
40 g
Mandler
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
40 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder)
50 g
Honning
30 g
Kokosmel
(Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
40 g
Tranebær
(Kan indeholde spor af: Nødder, Jordnødder, Sesam)
2 spsk
Olie til granola
Forvarm ovnen til 180°C/160°C (varmluft).
Hak mandler groft.
Bland olivenolie, honning og et nip salt i en stor skål.
Tilsæt havregryn, kokosmel og mandler, og bland sammen.
TIP: Kom honning i en skål med varmt vand i 1 min hvis den er stivnet.
Fordel granola i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir, og bag i 20-25 min.
Rør i granola hvert 10. min, så den bliver jævnt bagt.
Tag granola ud af ovnen, og lad afkøle fuldstændigt.
Bland med tranebær og sesamfrø.
Opbevar granola i en lufttæt beholder i op til 2 uger.
TIP: Granolaen bliver lækker og sprød, når den er helt afkølet!