topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Glaseret oksekødsbowl

Glaseret oksekødsbowl

med bulgur og ingefær-pak choisalat

I aften frister vi med en fantastisk alt-i-en ret med inspiration fra mongolsk madlavningskunst. Vi bygger vores spændende bowl med bulgur, hakket øksekød stegt med mongolsk glace, pak choi og gulerod vendt i en dressing med ingefær og lime og spicy peanutcrunch med forårsløg og chili.

Tags:
Hurtig
Kalorielet
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Gluten
Soja
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

80 g

Sød chilisauce

50 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

4 g

Goan Xacuti

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Pak choi

½ stk

Lime

½ g

Chiliflager

2 stk

Forårsløg

5 g

Ingefærpasta

1 stk

Gulerod

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2521 kJ
Kalorier (kcal)602 kcal
Fedt21.6 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat64 g
Sukker29.8 g
Protein34.2 g
Salt9.9 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil blød.

Lav dressing
2

Imens, halver lime [½ stk, 2P].

Bland ingefærpasta [1/2 pakke, 2P], limesaft [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2] i en stor skål.

Lav peanutcrunch
3

Hak peanuts groft.

Snit forårsløg fint.

Bland peanuts, forårsløg og chiliflager [1/2 pakke, 2P] i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered grøntsager
4

Skær pak choi i tynde skiver.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Steg oksekød
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg oksekød med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt Goan Xacuti, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt sojasauce og sød chilisauce, og lad simre i 3-4 min, eller indtil karamelliseret.

Vend pak choi og gulerod i skålen med dressing lige inden servering. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret bulgur, salat og kød i dybe tallerkener. 

Drys med peanutcrunch.