I aften drømmer vi os væk til solrige Napoli, og laver en fyldig pastaret med masser af skønne ingredienser. Vi laver en fantastisk sauce med skalotteløg, hvidløg, tomatpassata, balsamico, chili, calabresepesto, grønne oliven og basilikum. Vi vender rigatoni i saucen og topper med sprød cashew-pangrattato med panko.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
40 g
Cashewnødder
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Byg, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Skalotteløg
60 g
Calabresepesto
180 g
Pasta
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
35 g
Grønne oliven
1 stk
Basilikum
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 g
Chiliflager
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
2 stk
Peberfrugt
½ pakke
Tomatpassata
1 dl
Gemt pastavand
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til pangrattato
¼ tsk
Salt til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, hak skalotteløg fint.
Hak basilikum fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak oliven groft.
Hak cashewnødder groft.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg panko og cashewnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Krydr med salt og et nip peber, og overfør til en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg skalotteløg, hvidløg og peberfrugt i 2-3 min, eller indtil let bløde.
Tilsæt tomatpassata, grøntsagsbouillon og balsamico, og lad simre i 6-7 min.
Tilsæt chiliflager, salt, sukker, pastavand, calabresepesto, oliven og et nip peber, og lad simre videre i 2 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt pasta og basilikum, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Drys med cashew-pangrattato.