
Er du klar til et smagseventyr? Vores Harissakrydrede torsk på 'mujadara'-salat inviterer dig til at udforske nogle af Mellemøstens klassiske smage. Smag på både mujadara (linse-karamelliserede løg-bulgursalat), vores egen harissa-krydderiblanding, og en klassisk finskåret tomat-agurkesalat i denne livlige og velduftende ret.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)
195 g
Grønne linser
(Kan indeholde spor af: Gluten)
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
20 g
Solsikkekerner
(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)
4 g
Harissa-krydderi
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Løg
½ stk
Agurk
125 g
Cherrytomater
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
2.5 dl
Vand til bulgur
½ spsk
Olie til karamelliserede løg
2 spsk
Vand til karamelliserede løg
½ tsk
Sukker til karamelliserede løg
¼ tsk
Salt til karamelliserede løg
¼ tsk
Salt til fisk
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, bouillon og et nip salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Imens, halver cherrytomater.
Skær agurk i 1 cm tern.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær citrusfrugt i både.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt vand, sukker og salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Skyl linser.
Steg linser med halvdelen af hvidløg og et nip salt og peber i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.
Vend linser, karamelliserede løg og solsikkekerner i gryden med færdig bulgur.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af tørst) på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med harissa-krydderi og salt.
Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Imens, bland agurk, cherrytomater, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Bland yoghurt, resterende hvidløg, et skvæt citrusfrugtsaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Anret salat, tomat-agurkesalat og fisk i dybe tallerkener.
Top med hvidløgsyoghurt.
Server med resterende citrusfrugtbåde.