Skip to main content
Harissakrydret torsk på 'mujadara'-salat
Harissakrydret torsk på 'mujadara'-salat

Harissakrydret torsk på 'mujadara'-salat

med tomat-agurkesalat og hvidløgsyoghurt

Er du klar til et smagseventyr? Vores Harissakrydrede torsk på 'mujadara'-salat inviterer dig til at udforske nogle af Mellemøstens klassiske smage. Smag på både mujadara (linse-karamelliserede løg-bulgursalat), vores egen harissa-krydderiblanding, og en klassisk finskåret tomat-agurkesalat i denne livlige og velduftende ret.

Tags:
Hurtig
Proteinrig
Under 650 kcal
Allergener:
Hvede
Gluten
Selleri
Fisk
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)

195 g

Grønne linser

(Kan indeholde spor af: Gluten)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

20 g

Solsikkekerner

(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)

4 g

Harissa-krydderi

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Løg

½ stk

Agurk

125 g

Cherrytomater

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

½ spsk

Olie til karamelliserede løg

2 spsk

Vand til karamelliserede løg

½ tsk

Sukker til karamelliserede løg

¼ tsk

Salt til karamelliserede løg

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2421 kJ
Kalorier (kcal)579 kcal
Fedt19.7 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat59 g
Sukker9.4 g
Protein37.8 g
Salt3.7 g

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur, bouillon og et nip salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Karamelliser løg
2

Imens, halver cherrytomater.

Skær agurk i 1 cm tern.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær citrusfrugt i både.

Skær løg i tynde, halve skiver. 

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme. 

Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt vand, sukker og salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en lille skål.

Lav mujadara-salat
3

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Skyl linser.

Steg linser med halvdelen af hvidløg og et nip salt og peber i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.

Vend linser, karamelliserede løg og solsikkekerner i gryden med færdig bulgur.

Steg fisk
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af tørst) på middelhøj varme.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med harissa-krydderi og salt.

Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav tomat-agurkesalat
5

Imens, bland agurk, cherrytomater, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Bland yoghurt, resterende hvidløg, et skvæt citrusfrugtsaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret salat, tomat-agurkesalat og fisk i dybe tallerkener.

Top med hvidløgsyoghurt.

Server med resterende citrusfrugtbåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image