Skip to main content
Cremet prosciutto-risotto

Cremet prosciutto-risotto

med ovnbagt champignon og sprøde sukkerærter

4.1
(77)

I dag laver vi en perfekt kogt risotto, hvor risen stadigvæk har en smule bid. Champignon passer rigtig godt i risotto, og sukkerærter og persille giver smuk farve til retten. Smør og ost gør risottoen cremet, og sprød prosciutto fuldender mesterværket.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

50 g

Prosciutto

200 g

Champignon

½ stk

Citrusfrugt

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Kyllingebouillon

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

4 g

Hvide Løjer & Urter

½ pose

Sukkerærter

1 pose

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

6 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)663 kcal
Energi (kJ)2774 kJ
Fedt30.9 g
Mættet fedt14.8 g
Kulhydrat66.1 g
Sukker5.6 g
Kostfibre4.9 g
Protein23.9 g
Salt3.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Steg løg og hvidløg 
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Hak løg fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde.

Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil 
let gennemsigtige.

Lav risotto
2

Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], Hvide Løjer & Urter og kyllingebouillon, og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet.

TIP: 'Al dente’ betyder, at risen er kogt, men stadig har en smule bid.

Bag svampe og prosciutto
3

Imens, skær svampe i kvarte.

Fordel prosciutto i den ene side af en bageplade med bagepapir.

Fordel svampe i den anden side, og dryp med olivenolie [1 spsk | 2 spsk].

Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber.

Bag i ovnen i 8-10 min.

TIP: Sørg for, at der er mellemrum 
mellem prosciuttoskiverne

Forbered grøntsager
4

Imens, hak basilikum groft.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Del sukkerærter [½ pose, 2P] på langs.

Tilsæt svampe og sukkerærter
5

Tag panden med risotto af varmen.

Tilsæt sukkerærter, svampe, finrevet ost, 
citronsaft [1 spsk | 2 spsk], basilikum (gem lidt til anretning) og smør [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt.

Smuldr halvdelen af prosciutto i, og smag til med salt og peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener.

Smuldr resterende prosciutto over.

Top med basilikum.