
Forkæl store og små med dette lækre 'one pot'-fad med en hel ovnbagt kylling. I bunden af fadet bages en grøntsags-orzo-pestosauce, som bliver cremet og mega smagfuld af citron-hvidløgsskyen fra kyllingen. Denne premium-opskrift er perfekt til en aften lidt ud over det sædvanlige, når du har tid til at lave en særlig ret, som kan deles med hele familien.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1100 g
Hel kylling
1 stk
Gulerod
1 stk
Porre
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citrusfrugt
125 g
Cherrytomater
10 g
Kyllingefond
180 g
Orzo
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
60 g
Spinat
20 g
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
30 g
Basilikumpesto
(Indeholder: Mælk, Sulfitter, Cashewnødder, Nøtter Kan indeholde spor af: Jordnødder)
1 stk
Bredbladet persille
1 tsk
Salt til kød
3 dl
Vand til orzotto
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat

Tag kylling ud af køleskabet 30 min inden tilberedning.
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver citron. Skræl hvidløg.
Skær gulerod i 2 cm tern.
Rens porre, og skær i 2 cm skiver.
Dup kylling tør med køkkenrulle, dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt udvendigt og indvendigt. Fyld kylling indvendigt med en halv citron og hvidløg. Placer gulerod, porre og kylling i et stort ildfast fad, og bag i ovnen i 45-55 min.
TIP: Kyllingen er gennemtilberedt, når skyen er klar ved udskæring.

Skyl spinat.
Halver cherrytomter.
Hak persille fint.

Bland pesto, vand, kyllingefond, crème fraiche, et skvæt citronsaft fra resterende citron, halvdelen af finrevet ost og et nip salt og peber i en stor skål.
VIGTIGT: Denne opskrift bruger halvdelen af mængden af nogle ingredienser - tjek ingredienslisten!

Tag kylling ud af ovnen og overfør til et skærebræt, når den har 20 min tilbage.
Tilsæt orzo til grøntsagerne i det ildfaste fad, og vend sammen.
Tilsæt pestosauce.
Top med kylling, og bag færdig ved 220°C/200°C (varmluft) i 20-25 min, eller indtil orzoen og kyllingen er gennemtilberedt.

Imens, bland spinat, cherrytomater, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Drys persille, resterende finrevet ost og græskarkerner over færdig kylling.
Server med salat.