Skip to main content
Ovnbagt kylling og porre på cremet pesto-orzo

Ovnbagt kylling og porre på cremet pesto-orzo

med cherrytomatsalat og græskarkerner

Forkæl store og små med dette lækre 'one pot'-fad med en hel ovnbagt kylling. I bunden af fadet bages en grøntsags-orzo-pestosauce, som bliver cremet og mega smagfuld af citron-hvidløgsskyen fra kyllingen. Denne premium-opskrift er perfekt til en aften lidt ud over det sædvanlige, når du har tid til at lave en særlig ret, som kan deles med hele familien.

Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Egg
Schwefeldioxide und Sulfite

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid1 time
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1100 g

Hel kylling

1 stk

Gulerod

1 stk

Porre

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

125 g

Cherrytomater

10 g

Kyllingefond

180 g

Orzo

60 g

Spinat

1 pakke

Græskarkerner

75 ml

Crème fraiche

20 g

Finrevet ost

30 g

Grøn pesto

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Salt til kød

3 dl

Vand til orzotto

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)7028 kJ
Kalorier (kcal)1680 kcal
Fedt85.2 g
Mættet fedt25.6 g
Kulhydrat83.6 g
Sukker14.8 g
Kostfibre11.8 g
Protein134 g
Salt5.4 g
Potassium72 mg
Calcium4.2 mg
Iron1.4 mg

Fremgangsmåde

1

Tag kylling ud af køleskabet 30 min inden tilberedning.

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver citron. Skræl hvidløg.

Skær gulerod i 2 cm tern.

Rens porre, og skær i 2 cm skiver.

Dup kylling tør med køkkenrulle, dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt udvendigt og indvendigt. Fyld kylling indvendigt med en halv citron og hvidløg. Placer gulerod, porre og kylling i et stort ildfast fad, og bag i ovnen i 45-55 min.

TIP: Kyllingen er gennemtilberedt, når skyen er klar ved udskæring.

2

Skyl spinat.

Halver cherrytomter.

Hak persille fint.

3

Bland pesto, vand, kyllingefond, crème fraiche, et skvæt citronsaft fra resterende citron, halvdelen af finrevet ost og et nip salt og peber i en stor skål.

VIGTIGT: Denne opskrift bruger halvdelen af mængden af nogle ingredienser - tjek ingredienslisten!

4

Tag kylling ud af ovnen og overfør til et skærebræt, når den har 20 min tilbage.

Tilsæt orzo til grøntsagerne i det indfaste fad, og vend sammen. Tilsæt pestosauce.

Top med kyllingen, og bag færdig ved 220°C/200°C (varmluft) i 20-25 min, eller indtil orzoen og kyllingen er gennemtilberedt.

5

Imens, bland spinat, cherrytomater, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

6

Drys persille, resterende finrevet ost og græskarkerner over færdig kylling.

Server med salat.