I aften laver vi en smukt grøn pastaret, med masser af skønne ingredienser. Vi steger løg og zucchini, og vender dem med spaghetti og frisk ruccola, og en hjemmelavet spicy pesto med hvidløg, chili, ost, citrusfrugt, mandler, basilikum og persille. Vi topper med smuldret gedeost, og så er maden færdig til at nydes.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ g
Chiliflager
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Zucchini
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Mandler
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
180 g
Spaghetti
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
1 stk
Basilikum
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
40 g
Rucola
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
100 g
Gedeost
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Løg
1 stk
Bredbladet persille
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
1.5 dl
Gemt pastavand
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
2 spsk
Olie til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, riv zucchini groft.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og zucchini i 5-6 min, eller indtil bløde og vandet er fordampet fra zucchini.
Halver citrusfrugt.
Hak mandler, basilikum, persille og løg fint.
Bland basilikum, persille, mandler, løg, chiliflager, finrevet ost, bouillon, salt, citrusfrugtsaft og olivenolie i en lille skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Skyl rucola.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Sænk til middel varme.
Tilsæt pasta, pastavand og pesto, og vend sammen.
Tilsæt rucola lige inden servering, og vend sammen.
Anret pasta og laks i dybe tallerkener.
Top med smuldret gedeost.