Skip to main content
Italiensk pesto- og gedeost-spaghetti med ekstra laks
Italiensk pesto- og gedeost-spaghetti med ekstra laks

Italiensk pesto- og gedeost-spaghetti med ekstra laks

med stegt zucchini og frisk rucola

I aften laver vi en smukt grøn pastaret, med masser af skønne ingredienser. Vi steger løg og zucchini, og vender dem med spaghetti og frisk ruccola, og en hjemmelavet spicy pesto med hvidløg, chili, ost, citrusfrugt, mandler, basilikum og persille. Vi topper med smuldret gedeost, og så er maden færdig til at nydes.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Nøtter
Hvede
Gluten
Mælk
Æg
Selleri
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflager

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Zucchini

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

180 g

Spaghetti

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

1 stk

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

40 g

Rucola

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

100 g

Gedeost

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Løg

1 stk

Bredbladet persille

250 g

Laksefilet

(Indeholder: Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.5 dl

Gemt pastavand

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til sauce

2 spsk

Olie til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)4771 kJ
Kalorier (kcal)1140 kcal
Fedt64.9 g
Mættet fedt19.6 g
Kulhydrat78.9 g
Sukker9.3 g
Protein56.6 g
Salt2.8 g

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg grøntsager
2

Imens, riv zucchini groft.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og zucchini i 5-6 min, eller indtil bløde og vandet er fordampet fra zucchini.

Lav pesto
3

Halver citrusfrugt.

Hak mandler, basilikum, persille og løg fint.

Bland basilikum, persille, mandler, løg, chiliflager, finrevet ost, bouillon, salt, citrusfrugtsaft og olivenolie i en lille skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

Skyl rucola.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Tilsæt pasta
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt pasta, pastavand og pesto, og vend sammen.

Tilsæt rucola lige inden servering, og vend sammen.

Server
6

Anret pasta og laks i dybe tallerkener.

Top med smuldret gedeost.