Skip to main content
Græsk inspireret kyllingesalat
Græsk inspireret kyllingesalat

Græsk inspireret kyllingesalat

med krydret orzo og cremet pestodressing

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en dejlig kyllingesalat med orzo. Har du aldrig hørt om orzo? Det er en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vi blander orzo med vores færdiglavede krydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm. Så bygger vi vores salat med orzo, agurk, tomat og kylling, og topper den med cremet pestodressing med yoghurt.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

25 g

Cremet pestodressing

1 stk

Tomat

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Agurk

30 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

180 g

Orzo

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja, Æg, Lupin)

½ g

Chiliflager

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Salt til kød

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

2 spsk

Olie til sauce

½ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)4091 kJ
Kalorier (kcal)978 kcal
Fedt50.2 g
Mættet fedt9.5 g
Kulhydrat77.1 g
Sukker12 g
Kostfibre5.9 g
Protein51.4 g
Salt4.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium18.3 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Kog orzo
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog orzo i 8-9 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid. 

Steg kylling
2

Krydr kylling med salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Brun kylling i 2-3 min på hver side.

Sænk til middel varme, og steg videre i 3-4 min på hver side, eller indtil gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Imens, skær agurk og tomat i 2 cm tern.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak resten fint.

Skyl spinat.

Lav pestodressing
4

Bland yoghurt, pestodressing og et nip salt og peber i en lille skål.

Bland agurk, tomat, chiliflager, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Tilsæt grøntsager
5

Bland færdig orzo, Middelhavsdrøm, olivenolie, salt og et stort nip peber i gryden, og lad køle af en smule.

Tilsæt gulerod og spinat, og vend sammen. 

Skær kylling i skiver.

Server
6

Anret orzo i dybe tallerkener.

Top med salat og kylling. 

Server med pestodressing.