Skip to main content
Vietnamesiske oksekødstacos

Vietnamesiske oksekødstacos

med asiatisk mayonnaise og knasende peanuts

4.5
(8,2 t)

Her er en ny opskrift til at sætte lidt ekstra krydderi på din taco-aften. Vi holder det enkelt med let tilberedte ingredienser, og fokuserer på lækre smage og teksturer. Fyld dine varme tortillas med hakket oksekød stegt i smagsintensiv asiatisk marinade, og top med revet gulerod, salat og crunchy peanuts. Det sidste og afgørende touch får du af svidende chili, frisk mynte og asiatisk mayonnaise.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Sesam
Æg
Sennep
Soja
Gluten
Hvede
Jordnødder

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Antal portioner

50 g

Asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Soja, Gluten, Hvede)

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

½ stk

Chili

½ stk

Citrusfrugt

1 stk

Gulerod

1 pose

Mynte

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

225 g

Hakket oksekød

8 stk

Små tortillabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede)

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Vand* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

Energi (kJ)3791 kJ
Kalorier (kcal)906 kcal
Fedt56 g
Mættet fedt12.5 g
Kulhydrat63.5 g
Sukker7.7 g
Kostfibre5 g
Protein35.3 g
Salt5.1 g
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).

Riv hvidløg og ingefær fint.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Skær lime [½ stk, 2P] i både, og skyl salat.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak mynte og peanuts groft.

Steg hakket oksekød
2

Bland hvidløg, ingefær [2 tsk | 4 tsk], sojasauce, vand [1 spsk | 2 spsk] og et skvæt limesaft i en lille skål.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød i 3-4 min, eller indtil brunet.

Tilsæt marinade, og steg videre i 2-3 min, eller indtil tyknet og velduftende.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Varm tortillabrød
3

Imens, varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
4

Fyld tortillabrød med salat, oksekød og gulerod.

Top med asiatisk mayonnaise, peanuts, mynte og chili.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.