Drømmer du om at nytænke påskeklassikerne til din påskefrokost? Det er heldigvis kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan give de velkendte retter et twist.
Tilbered æg på nye måder: Hvad med at lave æggemuffins med spinat og bacon som et alternativ til påskebordets klassiske æggeretter? I stedet for at servere skidne æg igen i år, kan du omdanne retten til en klassisk Egg Benedict med røget laks, spinat og hollandaisesauce.
Sæt twists af lam på bordet: Lam er en klassiker på de fleste påskeborde, men der er uendelige muligheder for at pifte den klassiske version op. Du kan eksempelvis lave små, lækre lamme-sliders, der er lige til at hapse. Eller hvad med at prøve grillet lammekebab på spyd med en frisk og krydret mangosalsa som tilbehør? Hvis du ikke vil for langt væk fra det klassiske påskelam, kan du lave langtidsstegt lam med krydderurtepesto.
Nytænk silden: Hvis du er til fisk, kan du give silden nyt liv ved at marinere den i limejuice med chili, koriander og rødløg. Det er en nordisk version af ceviche, der kan tilføje et eksotisk touch til dit påskebord.
Påsken emmer af forår og farver – lige fra de gule påskeliljer til pastelfarvede påskeæg. Netop derfor er det oplagt at bringe regnbuens farver ind i din påskemiddag. Og det kan du heldigvis gøre på flere forskellige måder.
Du kan eksempelvis bruge sæsonens grøntsager til at tilføje farve til påskebordet. Og heldigvis kan asparges, radiser og gulerødder ikke bare pynte på tallerkenen men også tilføre masser af knas og smag.
Hvad med at servere farverige dips som rødbedehumus eller ærtepesto? Det både smager godt og pynter på bordet.
Hvis du er vild med at anrette dine retter, kan du også bruge friske urter eller spiselige blomster til at tilføje et friskt pust til dine retter. Det vil helt sikkert give et løft til påskebordet.
Med et par friske ingredienser og en smule kreativitet kan dit påskebord altså let blive til en sand farvefest.
Er du en smule træt af at fylde påskebordet med de samme klassiske retter år efter år? Hvis du trænger til lidt fornyelse, er det oplagt at udfordre traditionerne. Og hvem ved, måske kan det skabe nogle helt nye traditioner?
Hvis du eksempelvis er vild med italienske klassikere, kan du servere lasagne, carbonara, bolognese eller risotto som en del af påskemiddagen. Det kan give påskebordet et personligt præg, og måske det kan imponere dine gæster?
Påsken er også en perfekt anledning til at dele nogle af familiefavoritterne med dine nærmeste. Er der mon en forret, hovedret eller dessert, der har en særlig betydning? Så er det oplagt at introducere favoritterne på påskebordet – også selvom de måske ikke er typiske for påsken.
Det vigtigste ved påskebordet er, at det er fyldt med mad, der smager godt, så hvorfor ikke udskifte lammekøllen og de stegte sild med noget helt nyt?
Har du nogle æg til overs efter påskefrokosten? Så er det oplagt at puste og male dem, så de kan pynte derhjemme. Det er helt sikkert et hit hos både store og små. Og faktisk behøver du slet ikke at købe ny maling. Du kan nemlig sagtens male æg med te, kaffe, tusser eller bærsaft.
Er der rester tilbage efter påskefrokosten? Så er der ingen grund til at smide maden ud. I stedet kan du sætte resterne på bordet i de efterfølgende påskedage – enten til frokost eller aftensmad. Måske du kan gøre det til en hyggelig tradition at lave en mini-påskefrokost dagen efter?
Når du serverer maden til påskefrokosten, er det en god idé at lave små portionsanretninger. Det ser pænt ud på et påskebord, og med anretninger er der også mindre risiko for at stå tilbage med store mængder mad, når gæsterne er gået hjem.
Har du nogle æg til overs efter påskefrokosten? Så er det oplagt at puste og male dem, så de kan pynte derhjemme. Det er helt sikkert et hit hos både store og små. Og faktisk behøver du slet ikke at købe ny maling. Du kan nemlig sagtens male æg med te, kaffe, tusser eller bærsaft.
Er der rester tilbage efter påskefrokosten? Så er der ingen grund til at smide maden ud. I stedet kan du sætte resterne på bordet i de efterfølgende påskedage – enten til frokost eller aftensmad. Måske du kan gøre det til en hyggelig tradition at lave en mini-påskefrokost dagen efter?
Når du serverer maden til påskefrokosten, er det en god idé at lave små portionsanretninger. Det ser pænt ud på et påskebord, og med anretninger er der også mindre risiko for at stå tilbage med store mængder mad, når gæsterne er gået hjem.