HelloFreshIconChevronRightSmallMaltidskasserIconChevronRightSmallGuide Til Syltede Grontsager

Din guide til syltede grøntsager og frugter

Hos HelloFresh elsker vi syltede grøntsager - de kan nemlig friske enhver ret op. Og det bedste ved dem er, at de er utrolig nemme at lave selv. Læs med her, og bliv snart en syltende mester!
Hos HelloFresh elsker vi syltede grøntsager - de kan nemlig friske enhver ret op. Og det bedste ved dem er, at de er utrolig nemme at lave selv. Læs med her, og bliv snart en syltende mester!

Find opskrifter med syltede grøntsager på ingredienslisten

Syltede chilier, syltede rødløg, syltede rødbøder og meget andet. Du kan sylte et væld af både grøntsager og frugter og pifte dine madretter op med den syrlige smag. Se hvilke opskrifter fra HelloFresh, der indeholder syltede grøntsager.

<h2>Der er mange gode grunde til at sylte</h2>

Der er mange gode grunde til at sylte

Den bedste smag og brug af grøntsager


Over halvdelen af danskerne har aldrig prøvet at sylte. Men der er mange gode grunde til at komme i gang! Foruden at de syltede rødløg, chilier og agurker (samt mange andre syltede grøntsager) giver maden en eksplosion af smag og tekstur, hjælper konserveringsmetoden også til at holde grøntsagerne friske, gode og ikke mindst brugbare i længere tid.
Så når du tager en bid af din hjemmesyltede grøntsag, vil den den syrlige smag, det sprøde bid og den saftige konsistens både hjælpe på smagsoplevelsen - og på madspildet. Det er ikke tosset!
<h2>Sylt - og bekæmp madspild</h2>

Sylt - og bekæmp madspild

Syltning er en fantastisk måde at bruge overskydende grøntsager og frugter på. Ved at sylte dine grøntsager kan du nemlig forlænge deres holdbarhed og nyde dem længere. Og for at det ikke skal være løgn, mister grøntsagerne (eller frugterne) heller ikke noget ved at blive syltet - tværtimod bevarer konserveringsmetoden smagen og næringsværdien i grøntsagerne.
<h2>Miniguide: Sådan gør du</h2>

Miniguide: Sådan gør du

Syltning kræver ikke meget


Det er utroligt nemt at lave dine egne syltede grøntsager derhjemme - for du behøver hverken avanceret udstyr eller særlige færdigheder. De eneste redskaber, som er uundgåelige, er sylteglas, låg og tragt. Så er du klar.
Selve sylteprocessen er nem og enkel - den består bare af de her tre trin:
  1. Læg grøntsagerne, der er skåret i den ønskede tykkelse, i et skoldet patentglas.
  2. Bring eddike, sukker og vand i kog, og tilføj dine foretrukne kydderier. Det kan blandt andet være peberkorn og laurbærblade.
  3. Hæld blandingen over grøntsagerne i sylteglasset, og lad det køle af, inden den hjemmesyltede blanding kommer i køleskabet.
Vupti!
<h2>Hvilke grøntsager kan du sylte?</h2>

Hvilke grøntsager kan du sylte?

Når du skal i gang med at sylte, kan du eksperimentere med forskellige grøntsager. Blandt andet agurker, gulerødder, rødbeder, rødløg og blomkål, og du kan også tilføje krydderier og urter efter din smag. Hvis du har mod på det, kan du også sylte nødder og diverse frugter. Og i Asien er det faktisk ganske normalt at sylte kød.
Syltning kender altså næsten ingen grænser. Så når du sylter, kan du prøve det af på netop det, du har lyst til. Det giver et ganske unikt resultat, der er fuldstændig tilpasset dine madpræferencer. Og ved at prøve dig frem og vælge dine favoritråvarer, får du den bedste smagsoplevelse, der med garanti kan løfte enhver ret i dit køkken.
<h2>Tilføj til de retter, du foretrækker</h2>

Tilføj til de retter, du foretrækker

Brug syltede grøntsager i sandwiches, wraps og meget andet mad


Du kan nemt bruge dine hjemmesyltede grøntsager i hverdagens mad. Hvad med som topping på din sandwich? Eller som smagsgiver i din wrap for at tilføje ekstra crunch og smag? De syltede grøntsager kan også fungere som den perfekte garniture til diverse salater året rundt, hvor de giver et friskt og spændende pift.
Der er altså masser af retter, hvori du kan bruge syltede grøntsager. Så længe du bare har mod på at udforske dine råvarer, afprøve nye kombinationer og tilpasse smagene efter dine præferencer, er der altid nye veje at gå. Velkommen til en verden af muligheder.

Hvidste du...?

Den egyptiske dronning, Kleopatra, hævdede, at syltede agurker gjorde hende smuk


Skønhedsrutine eller ej. Syltede grøntsager kan være gode for mange ting - så det er bare med at komme i gang med hjemmesyltningen!

Få svar på dine spørgsmål om syltede grøntsager

Hvad bruger man syltede grøntsager til?
Du kan bruge syltede grøntsager til mange ting. De er ganske populær som ekstra smagselementer i maden, eller som modspil i fede retter. Men du kan også bruge dem som garniture i salater eller som friske pust i desserter.
Hvad kan man sylte?
Du kan faktisk sylte alt med en fast konsistens. Især er frugt og grønt godt - herunder rødbeder, løg, agurker og bær.
Er det sundt at sylte grøntsager og frugter?
Syltemetoden bevarer grøntsagernes og frugternes næring, og det er godt, når du skal spise dem. Derudover er syltning også god for selve grøntsagerne og frugterne - den kan nemlig forlænge levetiden og holdbarheden.
HelloFresh Logo

Nemme madideer til hverdagen

Ulvetime, studieforberedelse, overarbejde og trafikpropper. Har du også prøvet, at hverdagen er kommet i vejen for overskuddet til at lave god mad? Læs HelloFresh’ madideer, der tager bare 25 minutter at lave - så kan du kickstarte lysten til at lave lækker aftensmad i hverdagen.
Ulvetime, studieforberedelse, overarbejde og trafikpropper. Har du også prøvet, at hverdagen er kommet i vejen for overskuddet til at lave god mad? Læs HelloFresh’ madideer, der tager bare 25 minutter at lave - så kan du kickstarte lysten til at lave lækker aftensmad i hverdagen.