Log ind
HelloFreshIconChevronRightSmallMaltidskasserIconChevronRightSmallGrilltips

Grilltips fra vores grillmestre

Grilltips fra vores grillmestre

Skal grillen snart klargøres og glæder du dig til de lange sommeraftener? Så er du landet det rigtige sted. Inden du krydrer ferie og hverdag med lækre BBQ-fester foreslår vi, at du kigger med her. Vi serverer nemlig tips og tricks, som gør dig til en ultimative grillmester i år!

Skal grillen snart klargøres og glæder du dig til de lange sommeraftener? Så er du landet det rigtige sted. Inden du krydrer ferie og hverdag med lækre BBQ-fester foreslår vi, at du kigger med her. Vi serverer nemlig tips og tricks, som gør dig til en ultimative grillmester i år!

De Mest Populære BBQ Søgninger

Sidste sommer steg danskernes søgninger på "hvordan griller man" med hele 143%. "Grillopskrifter" blev også googlet flittigt med hele 2400 søgninger i maj og juni. Med andre ord - vi er klar med den inspiration og hjælp, danskerne efterspørger, når solen titter frem og duften af grill spredes i haven. Se vores kokkes saftige tips nedenfor:

Gennemsnitlig antal søgninger vs. Højest antal søgninger

Det er ikke overraskende, at grill-relaterede søgninger stiger markant i sommermånederne. Er du nysgerrig på, hvad vi danskere oftest søger hjælp til, når vi skal forberede den ultimative BBQ-middag? Så se med her:

Jeres BBQ-spørgsmål - besvaret

Inden grillen tændes og duften breder sig i haven er der 10 spørgsmål, som I ofte søger svarene på. Og her har I dem - forberedt og serveret af vores kokke:

Hvordan laver man stegt flæsk på grill?

Første tip: saltlage! Det er super let - du hælder blot 1,4 L vand, 5 spiseskefuld salt og 3 spiseskefuld sukker over kødet og lader det trække i 2 timer og 30 minutter. Tænd din gasgrill på mindst 200 grader, hæld saltlagen fra og dup kødet tørt med køkkenrulle. Grill kødet 3 minutter på hver side, indtil du ser de flotte grillmærker. Reducer varmen til medium og fortsæt tilberedningen 4-7 minutter. Find stegetermometeret frem og check det tykkeste stykke kød - hvis det er mindst 62 grader, kan du tage kødet af grillen. Sammen med nye danske kartofler og en lækker persillesauce vil disse sprøde godter tage sommeren til et endnu højere niveau!

Hvad er det bedste tilbehør til grillmad?

Der er masser af plads til kreativitet, når du skal finde det perfekte tilbehør til din BBQ-middag. Hvis du vil være på den sikre side, har vi et par populære bud, som med sikkerhed vil forkæle dine gæsters smagsløg. En frisk kartoffelsalat med danske kartofler, grillede grøntsager eller en god omgang coleslaw falder altid i god jord. Giv ganen et kick med en hvidløgsdressing og top middagen af med lune fladbrød vendt på en stegende varm pande.

Hvordan laver jeg den perfekte flæskesteg på gasgrill?

Der er ikke et øje tørt, når din knasende flæskesvær og møre steg serveres direkte fra grillen. Brug indirekte varme og tilbered din flæskesteg på enten gas- eller kulgrill. Skru op for smagen med løgpulver, salt og hvidløgspulver som gnides mellem alle sværene og placer flæskestegen med fedtkanten opad og begynd din indirekte tilberedning. Derefter dækker du grillen til og finder en god portion tålmodighed frem. Den mest saftige steg opnås nemlig efter mellem halvanden time og 2 timer og 15 minutter, eller når centrumtemperaturen når cirka 65 grader. Vi ved godt, at du må være rigtig sulten nu, meeeen... stegen har nu godt af at stå 10-15 minutter inden du serverer den. Hvis ikke sværen er sprød, kan du skære den af og grille den ved direkte varme - hold øje med sværen og hold kødet varmt imens.

Hvordan tilbereder jeg kartofler på grill?

Skær dine kartofler i både. Placer bådene med løgringe i en pakke af folie og top med smør og din yndlingskrydderi. Kom foliepakkerne direkte på grillen og vent 30 minutter mens duften breder sig. Prik kartoflerne med en gaffel, og nyd dem, når de har den perfekte blødhed.

Salat til grill - hvad skal jeg vælge?

Vi er ret sikre på, at ingen kimser ad en frisk, dansk kartoffelsalat. Denne kolde forkælelse passer perfekt med dit møre stykke kød. Kog dine kartofler som du plejer, og forbered din dressing imens. Bland rødløg, creme fraiche, græsk yoghurt og lidt purløg, og din kartoffelsalat er klar til at blive serveret.

Hel kylling på grill - hvordan griber jeg sådan en an?

Hemmeligheden bag en saftig kylling er at tilberede den ved indirekte varme. Placer kyllingen på din 200 grader varme grill og lad tænderne løbe i vand, vens du venter 45-60 minutter. Tjek kyllingen hvert 15. minut og roter det til en 90 graders vinkel, hvis den bliver for brun på den ene side. Find stegetermometret frem og mål kyllingens inderste temperatur - den skal være 72 grader. Voila - nu har du saftig kylling med sprødt skind.

Hvad er hemmeligheden bag en perfekt flanksteak lavet på grillen?

I modsætning til din flæskesteg eller hele kylling, skal flanksteak ikke have længe på grillen. Svits begge sider 1-2 minutter, skru ned til mediumvarme og grill din flanksteak 9-12 minutter i alt afhænging af tykkelsen. Vend undervejs. Kødet skal være 54 grader i midten. Sådan opnår du den perfekte røde steak, som smelter på tungen.

Hvordan laver jeg de mest smagfulde majskolber på grillen?

Findes der noget, som skriger sommer mere end grillede majskolber? Nej, vel? Og faktisk er det utrolig let. Tænd grillen på høj varme og grill majsen i 10 minutter. Lækre nok i sig selv, men endnu bedre med smør og salt for den ultimative smag af sommer.

Hvad er de bedste grøntsager til grillen?

Squash, peberfrugt, svampe og løg er dine bedste venner, når der skal grøntsager på grillen. Opvarm grillen til 170 - 220 grader, kom olivenolie, salt og peber på dine grøntsager og tilbered dem indtil de bløder en smule op og får de fine grillmærker. Sæt din timer til 5-10 minutter og døs ikke for meget hen i solstolen - det er en god ide at holde et vågent øje på dine grøntsager.

Hvordan rammer jeg plet med grillet asparges?

Først knækker du de hvide ender af dine asparges, så vender du de grønne godter i olivenolie, salt og peber og griller dem ved 170 - 200 graders varme. Du behøver ikke alufolie, når du griller din asparges - bare placer dem direkte og giv dem 6-10 minutter. Værs'go - et ægte sommerhit.

Klar til at tage dine grillkundskaber til næste niveau?

Klar til at tage dine grillkundskaber til næste niveau?

I 9 uger kan du vælge grillopskrifter hos HelloFresh og få alt du behøver til grillfesten levereret til din dør. Glæd dig til friske råvarer i sæson, perfekt til grillen og de lange sommernætter med dem, du holder af.

I 9 uger kan du vælge grillopskrifter hos HelloFresh og få alt du behøver til grillfesten levereret til din dør. Glæd dig til friske råvarer i sæson, perfekt til grillen og de lange sommernætter med dem, du holder af.

Læs mere
Om data:
Den månedlige gennemsnitlig søgevolumen og peaks blev fundet ved hjælp af Google Keyword Planner. Hele datagrundlaget er baseret på søgninger på dansk foretaget af brugere i Danmark.
© HelloFresh 2022