HelloFreshIconChevronRightSmallMaltidskasserIconChevronRightSmallGrilltips

Grillmad - inspiration og tips fra vores grillmestre

Grillmad - inspiration og tips fra vores grillmestre

Få de bedste tips og tricks til grillmaden, når HelloFresh’ grillmestre folder deres varme viden ud. Her kan du læse alt om den perfekte temperatur, nyt grønt tilbehør, kød per person og meget andet. Velbekomme!
Få de bedste tips og tricks til grillmaden, når HelloFresh’ grillmestre folder deres varme viden ud. Her kan du læse alt om den perfekte temperatur, nyt grønt tilbehør, kød per person og meget andet. Velbekomme!

De bedste opskrifter til din sommer - uanset hvor du er

<h3><b>Tænd op i grillen på en ny måde</b></h3>

Tænd op i grillen på en ny måde

Grill er godt vejr, masser af tid og hygge med de nærmeste. For her - over den varme rist og de mørke kul - er det bare lidt som om, at alt er og smager bedre, ikke?

Men selvom grillsæson er skøn, så kan den også blive en smule forudsigelig. Er du derfor også gået kold i de varme grillopskrifter? Så læs med her, og få HelloFresh’ nye tips til grillmaden. Så kan du blive inspireret til anderledes og lækkert tilbehør samt helt nye måder at grille på!
<h3><b>Grøntsager på grillen</b></h3>

Grøntsager på grillen

Grillet spidskål, stegt aubergine, sprøde salater og saftige tomater. Du behøver ikke rynke på næsen. Grøntsager på grillen er kommet for at blive - og de smager fantastisk.

Hemmeligheden er marinade og godt kryddersmør. Sådan kan selv de sundeste gulerødder smage lige så godt som spareribs og grillpølser. Så hvem ved: Måske de grillede grøntsager endda kan udkonkurrere de klassiske bøffer?

Få serveret tips og tricks til grillen

<h3><b>Hvor meget kød skal der grilles til hver person?</b></h3>

Hvor meget kød skal der grilles til hver person?

Er dine gæster habile kødædere, eller er de mere til “less is more”, når det kommer til kød? Så forstår vi godt, det kan være svært at beregne, hvor meget kød hver person skal have.

Som tommelfingerregel kan du dog tænke, at et aftensmåltid skal være mellem 600 og 800 gram i alt. Og her er det op til den enkelte ret, hvor stor en del af den, der er kød. Eksempelvis er 150 gram pulled pork nok, mens du skal op på mellem 150 og 250 gram, hvis du griller bøffer og steaks.
<h3><b>Hvad er det bedste tilbehør til grillmad?</b></h3>

Hvad er det bedste tilbehør til grillmad?

De bedste opskrifter på tilbehør til grillmad kan variere ligesom dag og nat. Skal I have bøffer, er en god salat - som for eksempel græsk salat, avocadosalat, melonsalat og pastasalat - et hit.

Skal tilbehøret være en lidt større del af måltidet? Så kan I supplere med lækkert tilbehør som grillede majs, brød med hvidløg og flødekartofler. Og hvis tilbehøret skal være en smule mere sundt, så brug spidskål, perlebyg eller rugkerne som det bærende element.
<h3><b>Hvor lang tid skal kylling have på grillen?</b></h3>

Hvor lang tid skal kylling have på grillen?

Mange tyer oftest til at give både kyllingebryst og -fillet lang tid på grillen. Bare for en sikkerheds skyld. Men det behøver du ikke.

Står din grill klar med direkte, høj varme og en kernetemperatur på 68 grader? Så kan du lægge kyllingen på, vende den efter fem minutter og tage den af efter yderligere fem minutter. Så er kødet færdigt, og måltidet er klart til dine gæster.
<h3><b>Hvilket kød er bedst til grill?</b></h3>

Hvilket kød er bedst til grill?

Alt kød kan i princippet grilles - men nogle typer er mere sikre end andre. Blandt andet går du aldrig galt i byen med mørbrad, krogmodnede højrebsbøffer, entrecote og ribeye. Her er du sikker på at få mørt og lækkert kød, uanset hvor god du er til at grille.

Griller du direkte over flammerne, så er det godt at vælge kød eller råvarer med kort tilberedningstid. Det er for det meste tynde madvarer, som steaks, fisk og grøntsager.

Griller du med indirekte varme - hvor kullene ligger i hver sin side i grillen, eller låget på gasgrillen er lukket? Så minder tilberedningen om bagning, og det fungerer godt til tykke madstykker og råvarer med højt sukkerindhold - for eksempel spareribs og hele kyllinger.
<h3><b>Hvor varm skal en grill være?</b></h3>

Hvor varm skal en grill være?

Uanset hvad du skal lave af mad, er det en god ide at varme grillen op i 10 til 15 minutter, inden du lægger mad på. Sådan slipper du for, at maden brænder fast til risten.

Når grillen er varm, kan du begynde at tilpasse temperaturen efter det, som du skal grille. Skal du grille en steg? Så må grillen gerne være mellem 180 og 200 grader. Skal du i stedet tilberede langtidsstegte kødstykker? Så lad grillen komme ned på mellem 120 og 150 grader

Vær opmærksom på, at kulgrillen kan blive varmere en gasgrillen - men omvendt kan gasgrillen hurtigere blive varm. Derfor kan du lave dit yndlings grillmad, uanset om du har en gas- eller kulgrill.
<h3><b>Hvordan laver jeg de mest smagfulde majskolber på grillen?</b></h3>

Hvordan laver jeg de mest smagfulde majskolber på grillen?

Grillede majskolber er et hit - og de er faktisk utrolig nemme at lave. Du skal bare:

  1. Tænde grillen på høj varme
  2. Lægge majsene på og grille dem i 10 minutter.
  3. Tage majsene af grillen og gnide dem med lidt smør og salt for den ultimative smag af sommer.

    Vil du gerne holde dine majs så saftige som muligt? Så kan du fjerne de små, tynde tråde - men beholde bladene. På den måde kan du pakke majsen ind, når den tilberedes på grillen - så bliver den hverken tør eller branket.
<h3><b>Hvad er de bedste grøntsager til grillen?</b></h3>

Hvad er de bedste grøntsager til grillen?

Squash, peberfrugt, svampe og løg er dine bedste venner, når der skal grøntsager på grillen eller laves vegetariske grillspyd. Og det er nemt at lave!

  1. Opvarm grillen til at være mellem 170 og 220 grader
  2. Kom olivenolie, salt og peber på dine grøntsager
  3. Lad grøntsagerne ligge på grillen, til de bløder en smule op og får fine grillmærker. Det plejer at tage mellem 5 og 10 minutter.

    Du kan også grille auberginer, blomkål, hvidløg og citron til hovedretten - mens grillet ananas er et hit til desserten.
<h3><b>Hvordan rammer jeg plet med grillet asparges?</b></h3>

Hvordan rammer jeg plet med grillet asparges?

Grillede asparges er perfekte til grillmad som både forret og tilbehør. Og så er de nemme at lave!

  1. Du starter med at knække de hvide ender af dine asparges
  2. Herefter vender du de grønne asparges i olivenolie, salt og peber
  3. Aspargesene skal grilles ved 170 og 200 grader - og de kan lægges direkte på grillen uden nogen form for indpakning.
  4. Lad dine asparges ligge på grillen i 6 til 10 minutter.

    Værs'go - et ægte sommerhit

Er du klar til at tage dine grillkundskaber til næste niveau?

Om data:
Den månedlige gennemsnitlig søgevolumen og peaks blev fundet ved hjælp af Google Keyword Planner. Hele datagrundlaget er baseret på søgninger på dansk foretaget af brugere i Danmark.

Er du klar til at tage dine grillkundskaber til næste niveau?

Er du klar til at tage dine grillkundskaber til næste niveau?

I løbet af sommeren kan du få tilsendt grillopskrifter med HelloFresh - og få alt det med, som du behøver til grillfesten. Lige til din dør - som du kender det. Her kan du få alt fra barbecuemarineret kød til sød mangosalsa og citronbagte kartofler. Har du valgt vores Premium-måltidskasser? Så venter der American surf and turf, laks, smagfulde steaks, panzanella salat og meget andet. Glæd dig til friske råvarer i sæson, der er perfekte til grillen og de lange sommernætter med dem, du holder af.
I løbet af sommeren kan du få tilsendt grillopskrifter med HelloFresh - og få alt det med, som du behøver til grillfesten. Lige til din dør - som du kender det. Her kan du få alt fra barbecuemarineret kød til sød mangosalsa og citronbagte kartofler. Har du valgt vores Premium-måltidskasser? Så venter der American surf and turf, laks, smagfulde steaks, panzanella salat og meget andet. Glæd dig til friske råvarer i sæson, der er perfekte til grillen og de lange sommernætter med dem, du holder af.