De danske madtrends er blevet multikulturelle.I lÞbet af de seneste Är er vi danskere nemlig blevet inspireret af andre lande, mens vi har fyldt op med endnu flere grÞnne ingredienser pÄ tallerkenen end nogensinde fÞr. Vi er blandt andet begyndt at komme flere grÞntsager end kÞdstykker pÄ tallerkenen samtidig med, at vi udfordrer de gÊngse danske ingredienser med sydens rÄvarer og Þstens krydderier.
I Danmark er vi nu blevet vilde mad og rÄvarer, der er inspireret af lande som Indien, Italien og USA, hvor isÊr Êrter, bÞnner, auberginer og tomater bliver brugt flittigt i madlavningen.
I lÞbet af de seneste Är er der kommet et stÞrre fokus pÄ grÞntsager og grÞnne alternativer til de kÞdfulde retter. Det har gjort danskernes madvaner mere sunde, grÞnne og mÊttende.
Er du en af dem, som gerne vil have endnu mere grĂžnt flettet ind i maden?
SĂ„ bliv inspireret nedenfor.
Pasta, Spaghetti Carbonara, pizza og Ravioli. Vi danskere er vilde med italiensk mad. Over 20.000 pasta-opskrifter bliver for tiden sendt ud til danskerne, mens nÊsten 7.000 af os om mÄneden sÞger efter, hvordan man laver kartoffelpizza.
Det italienske kĂžkken har vundet endnu stĂžrre indpas i lĂžbet af de seneste Ă„r, og det kan i den grad ses i HelloFreshâ opskriftsunivers. Her er der nemlig kommet endnu flere pasta og pizza opskrifter, sĂ„ danskerne kan fĂ„ stillet deres lyst til italienske smage fra sydeuropas varme kĂžkken.
NĂŠsten 50% af danskerne foretrĂŠkker at spise og lave mad hjemme.
HelloFresh har studeret tilgangen til madlavning, spisning og udvÊlgelse af madvarer blandt 501 respondenter i Danmark, og det stÄr klart at madkulturen er under forvandling.
De skandinaviske lande har mange fÊllestrÊk, nÄr det kommer til mad - men ogsÄ mange forskelle. At ramme samtlige prÊferencer for tre markeder er vanskeligt, sÊrligt i en tid, hvor kostvaner og mÄltidsmÞnstre udvikler sig med rivende hast. Det krÊver en hÞj grad af teamwork blandt opskriftsudviklerne, som hele tiden skal balancere nye og spÊndende opskrifter med de mere velkendte klassikere. De 3 udvalgte opskrifter tilhÞrer forskellige stilarter og koncepter og strÊkker sig fra det lokale og traditionelle til det globale og moderne.
Indekset i denne artikel er lavet pÄ baggrund af intern data baseret pÄ opskriftvalg foretaget af HelloFresh' danske kunder. Alle data relateres til januar 2021 - september 2021. Supplerende data blev inkluderet for at give en bredere kontekst til Danmarks fÞdevaretendenser. SÞgevolumen er baseret pÄ det gennemsnitlige antal sÞgninger pr. mÄned ved hjÊlp af data fra Google Analytics. SÞgningsforÞgelser blev fundet ved hjÊlp af data fra Google Trends.
ResprĂŠsentativ undersĂžgelse udfĂžrt af Censuswide for HelloFresh inklusiv 501 danskere i september 2021.