topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt kofta

Stegt kofta

med varm tabouleh og persilledressing

Lad denne velsmagende opskrift på saftige köfte, varm tabbouleh-salat og forfriskende citronsauce forgylde familiens middag i aften. En mættende ret, vores kok Sophie krydret med en børnevenlig smagseksplosion. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på bare 20 minutter.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Tex-Mex

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 pose

Kruspersille

½ stk

Citron

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

150 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Smør (trin 4)

2.5 dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3332 kJ
Kalorier (kcal)796 kcal
Fedt43.5 g
Mættet fedt17.8 g
Kulhydrat59.1 g
Sukker10.9 g
Protein36.4 g
Salt5.3 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Bland fars
1

Bland hakket oksekød, Tex-Mex, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person). 

Steg koftaer
2

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet. 

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte. 

VIGTIGT: Koftaer er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Kog couscous
4

Smelt smør [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.

Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl] og kyllingebouillon, og bring i kog.

Tilsæt couscous og olivenolie [1 spsk I 2 spsk], og rør rundt.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Bland dressing
5

Imens, hak tomat og agurk groft.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Hak persille fint.

Vend tomat, agurk og et skvæt citronsaft i gryden med færdig couscous, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Bland fraiche, persille og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret tabouleh og koftaer på tallerkener.

Top med dressing.

Server med resterende citronbåde.