topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stegt kofta

Stegt kofta

med varm tabouleh og syrlig dressing

Lad denne velsmagende opskrift på saftige köfte, varm tabbouleh-salat og forfriskende citronsauce forgylde familiens middag i aften. En mættende ret, vores kok Sophie krydret med en børnevenlig smagseksplosion. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på bare 20 minutter.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Selleri
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Tex-Mex

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

1 pose

Kruspersille

½ stk

Citron

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Smør (trin 4)

2.5 dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3333 kJ
Kalorier (kcal)797 kcal
Fedt43.6 g
Mættet fedt17.8 g
Kulhydrat58.8 g
Sukker10.5 g
Protein36.4 g
Salt5.3 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Bland fars
1

Bland Tex-Mex, hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Form fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 10 min (vend ofte undervejs, så alle sider steges). VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
3

Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Hak tomat og agurk groft. Snit forårsløg fint. Hak persille fint.

Kog couscous
4

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min.

Bland citrondressing
5

Vend tomat, agurk, et nip citronskal og halvdelen af forårsløg og persille i gryden med færdigkogt couscous, og krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Bland yoghurt med et skvæt citronsaft og resterende persille i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret couscoustabouleh og koftaer på tallerkener. Top med resterende forårsløg. Server med citrondressing og resterende citronbåde.