topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød cajunkylling

Sprød cajunkylling

med sød kartoffelmos og let kålsalat

Sæt gaflen i crispy, paneret kylling krydret med cajun, der giver et hyggeligt sting og leger med smagsløgene. Serveres sammen med luftig, sød kartoffelmos og frisk kålsalat.

Tags:
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

½ stk

Lime

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

450 g

Sød kartoffel

150 g

Snittet kålsalat

(Kan indeholde Selleri)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Gulerod

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

2 spsk

Hvedemel (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2674 kJ
Kalorier (kcal)639 kcal
Fedt17.5 g
Mættet fedt3.5 g
Kulhydrat70 g
Sukker15.7 g
Protein47.1 g
Salt2.4 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en gryde med saltet vand i kog. 

Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær lime i både. 

Riv gulerod (uskrællet) groft. 

Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken.

Bland Ay Cajun-ba, panko og et nip peber i en trejde dyb tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstatted med 2 spsk mælk. 

Paner kylling
3

Læg hvert kyllingebryst mellem to stykker bagepapir på et andet skærebræt, bank flade (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med et nip salt.  

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering.

Overfør til en tallerken.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. 

Lav kålsalat
5

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.

Bland snittet kålsalat, gulerod, æble, limesaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en stor skål.

Server
6

Anret kartoffelmos, kylling og kålsalat på tallerkener.