Vi håber I er sultne, aftenens opskrift frister nemlig med en masse godt. Vi ovnbager kartofler, rodfrugter og zucchini sammen med vores aromatiske krydderiblanding, som vi kalder Hvide Løjer & Urter, og tilsætter derefter frisk spinat. Samtidig med at de passer sig selv i ovnen, steger vi kylling, som vi først har marineret. Vi serverer kylling, kartofler og grøntsager med cremet pestodressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
½ stk
Zucchini
1 stk
Rødbede
1 stk
Pastinak
1 stk
Løg
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Jorden Rundt
30 g
Spinat
50 g
Cremet pestodressing
280 g
Kyllingebryst
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær løg i 2 cm både.
Skær rødbede (uskrællet), pastinak (uskrællet) og kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Hvide Løjer & Urter, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Vend kylling med Jorden Rundt, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber i en stor skål.
Skyl spinat.
Skær zucchini [½ stk, 2P] i 1 cm halve skiver.
Fordel zucchini på bagepladen i ovnen, når grøntsagerne har 15 min tilbage.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Vend spinat på bagepladen med grøntsager.
Skær kylling i tynde skiver.
Anre grøntsager og kylling på tallerkener.
Top kylling med pestodressing.