topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk vegetarpasta

Mexicansk vegetarpasta

med mornaysauce og gulerod-koriandersalat

Er i en familie som elsker lasagne, så er det måske på tiden at prøve en ny variant. Det hjælper vi gerne med i form af en opskrift på en fantastisk plantefars-pasta med masser af skønne krydderier. Vi serverer vores pasta med en frisk gulerod-koriandersalat med lime og frisk jalapeno.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Byg
Soja
Sulfitter
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

1 stk

Hvidløgsfed

5 g

Tex-Mex

8 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

100 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

½ pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

2 stk

Gulerod

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

1 stk

Løg

1 stk

Jalapeno

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

½ dl

Vand (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3367 kJ
Kalorier (kcal)805 kcal
Fedt30 g
Mættet fedt9.5 g
Kulhydrat89.8 g
Sukker20.3 g
Protein37.5 g
Salt5.7 g

Redskaber

Stegepande
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Kog pasta i 7-8 min, eller indtil ‘al dente'. 

Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadigvæk har en smule bid. 

Steg løg
2

Imens, hak løg og hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.

Steg plantefars
3

Tilsæt plantefars, hvidløg, Ay Cajun-ba, Tex-Mex, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.

Bag pasta
4

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P] og pastavand, og lad simre i 2-3 min.

Tilsæt pasta, og vend sammen. 

Bland mornaysauce og vand [1/2 dl | 1 dl] i en lille skål.

Overfør pasta til et ildfast fad, og top med mornaysauce og finrevet ost.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil osten er smeltet og saucen bobler.

Lav gulerod-koriandersalat
5

Imens, skær jalapeno i tynde skiver.

Hak koriander groft.

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og skær det sidste stykke i 1 cm tern.

Bland gulerod, koriander, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et skvæt limesaft i en mellemstor skål.

Server
6

Anret pasta og salat i dybe tallerkener.

Drys med jalapeno.

Server med resterende limebåde. 

TIP: Spring jalapenoen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.