topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk sort bønnechili

Vegetarisk sort bønnechili

med krydrede chips og guacamole

I aften går den kulinariske rejse til Mexico, og vi frister med en fantastisk chili med hvidløg, cajunkrydderier, hakkede tomater, sojasauce, smør, fraiche og sorte bønner. Skønne tilbehør er sprøde chips med Tex-Mex krydderier, cremet guacamole med lime, goudaost og frisk tomat.

Allergener:
Sulfitter
Hvede
Soja
Gluten
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Sorte bønner

1 stk

Tomat

1 stk

Rødløg

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Avocado

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

75 ml

Fraiche

(Indeholder Mælk)

½ pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

50 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

5 g

Tex-Mex

½ stk

Lime

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 dl

Vand (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 3)

3 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4226 kJ
Kalorier (kcal)1010 kcal
Fedt64.6 g
Mættet fedt20.1 g
Kulhydrat69 g
Sukker17.6 g
Protein23.4 g
Salt7.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Pres eller hak hvidløg fint. 

Hak tomat groft.

Hæld væde fra sorte bønner.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

 

Forbered chili
2

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg rødløg i 2-3 min, eller indtil bløde.

Tilsæt hvidløg, Ay Cajun-ba og halvdelen af ​​Tex-Mex, og lad simre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Lav chili
3

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], grøntsagsbouillon, sojasauce, vand [1 dl | 2 dl], sorte bønner, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip peber, og bring i kog.

Sænk til middellav varme, og lad simre i 8-10 min, eller indtil tyknet.

Lav chips
4

Imens, bland resterende ​​Tex-Mex og olivenolie [3 spsk | 6 spsk] i en lille skål.

Skær tortillabrød i 3 cm trekanter, fordel på en bageplade med bagepapir [2 stk, 4P], og pensl med krydderolie.

Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.

TIP: Hold øje med chipsene, så de ikke brænder på.

Lav guacamole
5

Halver avocado, fjern sten, og grav indmad ud med en ske.

Mos avocado, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et skvæt limesaft og et nip peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Tag panden af varmen.

Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af ​​fraiche, og rør rundt.

 

Server
6

Anret chili i dybe tallerkener.

Top med guacamole, revet ost, tomat og resterende fraiche.

Server med chips og resterende limebåde.