Vores måltidskasserHjælpecenterGavekort
Kødboller i tomatsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

med blomkålsris

Kødboller i tomatsovs er en klassiker, her får du en lækker variant med blomkål som tilbehør i stedet for spagetti. Tomatsåsen er fyldt med sunde og lækre grøntsager, zucchini, hvidløg og rødløg. Hakkede tomater med krydderier giver ekstra smag til den fyldige tomatsovs. Blomkål med ristede græskarkerner bliver hurtigt en ny favorit for hele familien.

Tags:
Børnevenlig

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Zucchini

4 g

Panamad

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

250 g

Hakket oksekød

2 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Græskarkerner

1 pose

Basilikum

20 g

Finrevet ost

½ stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 5)

2 spsk

Hvedemel (trin 2)

efter behov

Sukker (trin 5)

1 stk

Æg (trin 2)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)508 kcal
Energi (kJ)2125 kJ
Fedt21.05 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat36.38 g
Sukker18.5 g
Protein40.4 g
Salt5.4 g

Fremgangsmåde

Rist græskarkerner
1

Bring en gryde med vand* i kog. Hak blomkål (med stok) fint. Opvarm en stor stegepande på middel varme. Rist græskarkerner med et nip salt* i 3-4 min,   og overfør til en stor skål.

Bland fars
2

Bland hakket oksekød, Panamad, æg* [1 stk | 2 stk] og hvedemel* [2 spsk | 4 spsk] med et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til kødkoller (5 pr. person), og stil til side på en tallerken.

Steg kødboller
3

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 8-10 min. Pres eller hak hvidløg fint. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Riv zucchini groft. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Bland blomkålsris
4

Kom blomkål i en si, og placer sien i en skål. Hæld kogende vand* over, så blomkålen er dækket, og lad stå i 2 min. Vend blomkål i skålen med græskarkerner, tilsæt en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*.

Lav tomatsauce
5

Overfør kødboller til en ren tallerken, når de er færdige. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg, rødløg og zucchini i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, Hvide Løjer & Urter, vand* [1/2 dl | 1 dl], et nip sukker* og en stor klat smør*, og lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt kødboller, og rør rundt indtil opvarmet.

Server
6

Anret blomkålsris og kødboller i tomatsauce på tallerkener. Drys med revet ost og basilikumblade.