
Kødboller i tomatsauce
med blomkålsris
Kødboller i tomatsovs er en klassiker, her får du en lækker variant med blomkål som tilbehør i stedet for spagetti. Tomatsåsen er fyldt med sunde og lækre grøntsager, zucchini, hvidløg og rødløg. Hakkede tomater med krydderier giver ekstra smag til den fyldige tomatsovs. Blomkål med ristede græskarkerner bliver hurtigt en ny favorit for hele familien.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
275 g
Blomkål
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Zucchini
4 g
Panamad
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
250 g
Hakket oksekød
2 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Græskarkerner
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
½ stk
Rødløg
Ikke inkluderet i din måltidskasse
efter behov
Smør (trin 5)
2 spsk
Hvedemel (trin 2)
efter behov
Sukker (trin 5)
1 stk
Æg (trin 2)
½ dl
Vand (trin 5)
Fremgangsmåde
Bring en gryde med vand* i kog. Hak blomkål (med stok) fint. Opvarm en stor stegepande på middel varme. Rist græskarkerner med et nip salt* i 3-4 min, og overfør til en stor skål.
Bland hakket oksekød, Panamad, æg* [1 stk | 2 stk] og hvedemel* [2 spsk | 4 spsk] med et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til kødkoller (5 pr. person), og stil til side på en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 8-10 min. Pres eller hak hvidløg fint. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Riv zucchini groft. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Kom blomkål i en si, og placer sien i en skål. Hæld kogende vand* over, så blomkålen er dækket, og lad stå i 2 min. Vend blomkål i skålen med græskarkerner, tilsæt en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*.
Overfør kødboller til en ren tallerken, når de er færdige. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg, rødløg og zucchini i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, Hvide Løjer & Urter, vand* [1/2 dl | 1 dl], et nip sukker* og en stor klat smør*, og lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt kødboller, og rør rundt indtil opvarmet.
Anret blomkålsris og kødboller i tomatsauce på tallerkener. Drys med revet ost og basilikumblade.