
Karrystegt oksekød
med stærk tomatsalat og sød abrikoschutney
En spændende ret med masser af smag, farve og struktur. Vi steger hakket oksekød med Curry-on, Goan Xacuti, ingefær og hvidløg. Når kødet simrer, laver vi en frisk tomatsalat med koriander og chili. Vi serverer kød og salat med kogt ris og syrlig abrikoschutney.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
2 stk
Gulerod
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
250 g
Hakket oksekød
4 g
Goan xacuti
2 g
Curry-on
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
2 stk
Tomat
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
Fremgangsmåde

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [ 1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Skær løg i tynde, halve skiver. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Riv hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød under omrøring i 3-4 min, eller indtil brunet. Tilsæt gulerod og løg, og steg videre i 2 min, eller indtil bløde.

Tilsæt Curry-on, Goan Xacuti, ingefær, hvidløg, og et nip salt* og peber*, og steg i 30 sek. Tilsæt sojasauce og et skvæt vand*, og lad simre i 3-4 min. Tag panden af varmen, tilsæt halvdelen af abrikoschutney, og rør rundt. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Hak tomat fint. Hak koriander fint. Hak chili [1/2 stk, 2P] fint. Skyl spinat, og hak groft. Bland tomat, koriander (gem lidt til anretning), chili og spinat med en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Anret ris i dybe tallerkener sammen. Top med oksekød og tomatsalat. Drys med resterende koriander. Top med resterende abrikoschutney.