topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karrystegt oksekød

Karrystegt oksekød

med stærk tomatsalat og sød abrikoschutney

En spændende ret med masser af smag, farve og struktur. Vi steger hakket oksekød med Curry-on, Goan Xacuti, ingefær og hvidløg. Når kødet simrer, laver vi en frisk tomatsalat med koriander og chili. Vi serverer kød og salat med kogt ris og syrlig abrikoschutney.

Tags:
Kalorielet
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

2 stk

Gulerod

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

250 g

Hakket oksekød

4 g

Goan Xacuti

2 g

Curry-on

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Rød chili

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)652 kcal
Energi (kJ)2726 kJ
Fedt17.98 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat86.14 g
Sukker21 g
Protein35.42 g
Salt5.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [ 1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered grøntsager
2

Skær løg i tynde, halve skiver. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Riv hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft.

Steg oksekød
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød under omrøring i 3-4 min, eller indtil brunet. Tilsæt gulerod og løg, og steg videre i 2 min, eller indtil bløde.

Krydr oksekød
4

Tilsæt Curry-on, Goan Xacuti, ingefær, hvidløg, og et nip salt* og peber*, og steg i 30 sek. Tilsæt sojasauce og et skvæt vand*, og lad simre i 3-4 min. Tag panden af varmen, tilsæt halvdelen af abrikoschutney, og rør rundt. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav tomatsalat
5

Hak tomat fint. Hak koriander fint. Hak chili [1/2 stk, 2P] fint. Skyl spinat, og hak groft. Bland tomat, koriander (gem lidt til anretning), chili og spinat med en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener sammen. Top med oksekød og tomatsalat. Drys med resterende koriander. Top med resterende abrikoschutney.