Honey- and soy marinated chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Honey- and soy marinated chicken

with pickled Kohlrabi and carrot strips

Lad hele familien være med og lave mad, for vi skal lave masser af lækkerier i aften. Vi starter med at tilberede hvidløgsris, som får lov til at simre, mens vi får styr på resten. Vi steger kylling og rødløg i en velsmagende marinade med honning, soja, hvidløg og olivenolie. Vi topper med syltet glaskål og sprøde peanuts.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honning

½ stk

Glaskål, hvid

280 g

Kyllingebryst

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

3 stk

Hvidløgsfed

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

1 stk

Løg

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

2 stk

Gulerod

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Vand (trin 3)

½ spsk

Hvedemel (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 1)

½ dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3326 kJ
Kalorier (kcal)795 kcal
Fedt25.7 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat89.3 g
Sukker22.4 g
Protein46.8 g
Salt3.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint. 

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Svits halvdelen af hvidløg i 1 min, indtil velduftende.

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. 

Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav marinade
2

Imens, bland sojasauce, honning, resterende hvidløg, vand [1/2 dl | 1 dl] og olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en lille skål.

 

3

Skræl og skær glaskål [½ stk, 2P] i 1 cm tern.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, glaskål, sukker [1/2 tsk I 1 tsk], vand [ 1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål. 

Skær hver kyllingefilé i 3 strimler på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Steg kylling
4

Vend kylling, hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en stor skål.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.

Steg kylling i 3 min på hver side, indtil gylden og gennemstegt.

Tilsæt marinade, når der er 2 min tilbage, og lad simre i 1-2 min, indtil let reduceret. Krydr med et nip salt og peber.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland ris og spinat
5

Imens, skyl og hak spinat groft. 

Hak peanuts groft.

Skræl gulerod i lange bånd med en kartoffelskræller.

Vend spinat i gryden med færdigkogt ris. 

6

Hæld lage fra syltet glaskål.

Anret hvidløgsris i skåle, og top med kylling (inklusive marinade), syltet glaskål og gulerod. 

Drys med peanuts.