Lad hele familien være med og lave mad, for vi skal lave masser af lækkerier i aften. Vi starter med at tilberede hvidløgsris, som får lov til at simre, mens vi får styr på resten. Vi steger kylling og rødløg i en velsmagende marinade med honning, soja, hvidløg og olivenolie. Vi topper med syltet glaskål og sprøde peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Honning
½ stk
Glaskål, hvid
280 g
Kyllingebryst
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
3 stk
Hvidløgsfed
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)
1 stk
Løg
60 g
Spinat
2 stk
Gulerod
150 g
Langkornede hvide ris
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 3)
½ spsk
Hvedemel (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 1)
½ dl
Vand (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits halvdelen af hvidløg i 1 min, indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog.
Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, bland sojasauce, honning, resterende hvidløg, vand [1/2 dl | 1 dl] og olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en lille skål.
Skræl og skær glaskål [½ stk, 2P] i 1 cm tern.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, glaskål, sukker [1/2 tsk I 1 tsk], vand [ 1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Skær hver kyllingefilé i 3 strimler på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Vend kylling, hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en stor skål.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg kylling i 3 min på hver side, indtil gylden og gennemstegt.
Tilsæt marinade, når der er 2 min tilbage, og lad simre i 1-2 min, indtil let reduceret. Krydr med et nip salt og peber.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl og hak spinat groft.
Hak peanuts groft.
Skræl gulerod i lange bånd med en kartoffelskræller.
Vend spinat i gryden med færdigkogt ris.
Hæld lage fra syltet glaskål.
Anret hvidløgsris i skåle, og top med kylling (inklusive marinade), syltet glaskål og gulerod.
Drys med peanuts.