HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHakkebøf
topBanner
Hakkebøf

Hakkebøf

med couscous, ovnbagte grøntsager & persille

I aften laver vi klassiske hakkebøffer, med en smule utraditionelle tilbehør! De sprøde hakkebøfferne får ekstra god smag af hvidløg i farsen. Hakkebøfferne får selskab af en super skøn couscoussalat med bagt zucchini og rødløg, græsk salatost og citron. Vi topper med en cremet fraichedressing og persille. En mild og samtidig velsmagende ret som vil blive elsket af hele familien.

Tags:Børnevenlig
Allergener:selleriglutenmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Zucchini

1 stk

Rødløg

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

100 g

Couscous

(IndeholderglutenKan indeholdesoja)

1 stk

Citron, økologisk

2 stk

Tomat

1 pose

Kruspersille

75 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

1 stk

Fraiche

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Æg* (trin 2)

2.5 dl

Salt* (trin 2)

Vand* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2508.2451 kJ
Kalorier (kcal)599.485 kcal
Fedt20.285 g
Mættet fedt8.5 g
Kulhydrat59.0126 g
Sukker8.9 g
Protein39.322 g
Salt3.9 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær zucchini i tynde, halve skiver. Skær rødløg i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg, hakket oksekød, panko, æg* [1 stk | 2 stk], og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Form fars til bøffer (2 pr. person).

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bøffer i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegte. VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Bring en gryde med vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.

5

Riv citronskal fint, og skær citron i både. Hak persille groft, og skær tomat i 2 cm tern. Vend bagte grøntsager i gryden med couscous. Tilsæt smuldret salatost, tomat, et skvæt citronsaft, en smule olivenolie*, halvdelen af persille og et nip salt* og peber*, og rør rundt. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P], et nip citronskal og et nip salt* og peber* i en lille skål.

6

Anret hakkebøffer, couscoussalat og dressing på tallerkener. Drys med resterende persille. Server med resterende citronbåde.