topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gratineret linsepasta

Gratineret linsepasta

med cremet bechamelsauce og rå zucchinisalat

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Pasta og linser. Det er måske en kombination du aldrig har prøvet, men vi tør næsten love at du ikke vil blive skuffet. Vi laver en fantastisk sauce med tomat, løg, linser, soja og hvidløg. Vi blander vår sauce med pasta, og topper med bechamelsauce og masser af ost. Imens pastaen gratineres, laver vi en frisk zucchinisalat med basilikum.

Tags:
Vegetarisk
Klimavenlig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Æg
Selleri
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

1 stk

Løg

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

50 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ stk

Zucchini

1 pose

Basilikum

1 stk

Gulerod

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 4)

1 spsk

Hvedemel (trin 4)

10 spsk

Mælk (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4113 kJ
Kalorier (kcal)983 kcal
Fedt34.4 g
Mættet fedt15.4 g
Kulhydrat119.3 g
Sukker23.5 g
Protein42.2 g
Salt6.3 g

Redskaber

Ildfast fad
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Hak løg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skyl linser under koldt vand i en si.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Kog linser
2

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.

Steg løg og gulerod i 2-3 min, eller indtil brunet.

Tilsæt hakkede tomater, vand [2 dl | 4 dl], linser, grøntsagsbouillon, sojasauce [1/2 pakke, 2P], Mamas Favorit, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Sænk til middellav varme, og lad simre under låg i 15-20 min, eller indtil linserne er gennemkogte.

Kog pasta
3

Imens, kog pasta i 5-7 min.

Hæld vand fra, og overfør pasta til et ildfast fad.

TIP: Pastaen tilberedes færdig i trin 5. 

Lav bechamelsauce
4

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme gryde.

Tilsæt hvedemel [1 spsk | 2 spsk] under omrøring.

Tilsæt mælk [2 dl | 4 dl] lidt ad gangen, og pisk i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt finrevet ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber, og rør indtil osten er smeltet.

Gratiner pasta
5

Fordel linser ovenpå pasta, og vend sammen. Top med bechamelsauce og revet ost. Gratiner i ovnen i 10-12 min, eller indtil osten er gylden og pastaen er gennemtilberedt. 

Imens, skræl zucchini [1/2 stk, 2P] til lange, tynde bånd.

Pluk basilikum.

Bland zucchini, basilikum, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Server
6

Anret linsepasta på tallerkener.

Server med zucchinisalat.