topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegte frikadeller

Pandestegte frikadeller

med bearnaise-kartoffelsalat og tomatsalat

I aften laver vi klassiske frikadeller med ikke så klassisk tilbehør. Den innovative kartoffelsalat indeholder bearnaisesauce og citron, og bliver toppet med frisk estragon. Vi laver også en farverig og velsmagende radise- og cherrytomatsalat med spinat og græskarkerner.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

½ stk

Løg

1 stk

Små kartofler, forkogte

160 g

Bearnaisesauce

(Indeholder Mælk)

1 pose

Estragon

½ stk

Citron

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

75 g

Radiser

125 g

Cherrytomater

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Smør (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4049 kJ
Kalorier (kcal)968 kcal
Fedt60.3 g
Mættet fedt19.4 g
Kulhydrat63.6 g
Sukker6.8 g
Protein38.4 g
Salt5.8 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Form frikadeller
1

Riv løg [½ stk, 2P] groft.

Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, løg, æg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 tsk | 1/4 tsk] og et nip peber i en stor skål. 

Form fars til frikadeller (4 pr. person).

Steg frikadeller
2

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg frikadeller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet). Overfør til en tallerken.

VIGTIGT: Frikadeller er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav kartoffelsalat
3

Halver kartofler.

Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.

Vend kartofler med bearnaisesauce, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og citronsaft [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.

Forbered grøntsager
4

Skyl spinat, og hak groft.

Halver radiser.

Hak estragon fint.

Lav cherrytomatsalat
5

Bland cherrytomater, spinat, radiser, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål.

Server
6

Anret frikadeller, kartoffelsalat og cherrytomatsalat på tallerkener.

Top kartoffelsalat med frisk estragon og et nip peber.

Top cherrytomatsalat med græskarkerner.