Provencalsk ratatouille-rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Provencalsk ratatouille-rigatoni

Provencalsk ratatouille-rigatoni

med tomatflødesauce og sprød panko

Ratatouille er en skøn og velsmagende grøntsagsret, som er nem at lave og nemt kan varieres. Vores variant indeholder ovnbagt aubergine og zucchini, som får lov at simre i en cremet tomatflødesauce med ost, hvidløg og middelhavskrydderier. For at gøre det nemt blander vi rigatoni i vores ratatouille, og så topper vi med sprød panko og hakket persille.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

1 stk

Aubergine

1 stk

Zucchini

1 stk

Løg

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Middelhavsdrøm

½ pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

2 stk

Hvidløgsfed

½ pose

Bredbladet persille

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

8 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

25 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 4)

½ dl

Vand (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3426 kJ
Kalorier (kcal)819 kcal
Fedt34.5 g
Mættet fedt14.2 g
Kulhydrat95.8 g
Sukker20.6 g
Protein26.8 g
Salt6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag aubergine og zucchini
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær aubergine og zucchini i 1 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre og let brunet.

Steg panko
2

Imens, opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg panko i 2-3 min, eller indtil gylden og sprød. 

Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en lille skål.

Steg løg
3

Hak løg og hvidløg fint.

Hak persille [1/2 pose, 2P] groft.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middel varme. 

Steg løg med et nip salt i 4-5 min, eller indtil bløde.

Kog pasta
4

Imens, kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

Tilsæt hvidløg, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og Middelhavsdrøm til stegepanden med løg, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Lav tomatsauce
5

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon og finrevet ost til stegepanden, og rør rundt.

Tilsæt bagte grøntsager, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og peber, og lad simre i 3-4 min.

Tilsæt færdig pasta, og vend sammen.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tør.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med panko og persille.