HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThailandsk Kødbollekarry
topBanner
Thailandsk kødbollekarry

Thailandsk kødbollekarry

med citrongræsris og sprøde sukkerærter

I aften går den kulinariske tur til Thailand, og vi laver spændende thailandsk kødbollekarry med gulerod, ingefær, kokosmælk og hvidløg. Vi serverer vores karry med friske citrongræsris og topper herlighederne med sprøde sukkerærter.

Tags:Børnevenlig

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 stk

Citrongræs

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

½ stk

Ingefær

2 stk

Gulerod

75 g

Sukkerærter

250 g

Hakket svine-/kalvekød

30 g

Rød karrypasta

200 ml

Kokosmælk

2 g

Kyllingebouillon

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør* (trin 1)

3 dl

Vand* (trin 1)

½ tsk

Salt* (trin 1)

1 spsk

Hvedemel* (trin 2)

1 stk

Æg* (trin 2)

½ tsk

Salt* (trin 2)

1 dl

Vand* (trin 4)

½ spsk

Olivenolie* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3755.6211 kJ
Kalorier (kcal)897.615 kcal
Fedt44.434 g
Mættet fedt26.4 g
Kulhydrat85.2772 g
Sukker13 g
Protein39.1983 g
Salt5.8 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bank citrongræs [1 stk, 2P] let med en træske. Opvarm smør* [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Svits citrongræs i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Fjern citrongræs inden servering.

2

Hak løg og hvidløg fint. Bland hakket svine-/kalvekød, æg* [1 stk | 2 stk], hvedemel* [1 spsk | 2 spsk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk], et nip peber*, karrypasta [1 tsk | 2 tsk] og halvdelen af hvidløg og løg i en stor skål. Form fars til kødboller (4 pr. person), fordel på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

3

Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver på skrå. Snit sukkerærter [½ pose, 2P] fint på langs.

4

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og resterende løg i 3-4 min. Tilsæt ingefær og resterende hvidløg og karrypasta, og steg i 1 min. Tilsæt kokosmælk, vand* [1 dl | 2 dl], chiliflager og kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P], og lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*. TIP: Undlad chiliflagerne, hvis ikke alle er til stærk mad.

5

Tilsæt kødboller til panden, og vend sammen.

6

Anret citrongræsris i og kødbollekarry i dybe tallerkener. Top med sukkerærter.