Sesampaneret laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sesampaneret laks

Sesampaneret laks

med frisk æblesalat og persillemayonnaise

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Sesamlaks med søde fritter er en vidunderlig fiskeret med spændende tilbehør, der giver perfekt kontrast i smag og tekstur på tallerkenen. Laksen paneres i sesamfrø og steges derefter sprød. I mellemtiden passer de søde kartoffelbåde sig selv i ovnen. Vi laver også en frisk æblesalat med kål og gulerod og en cremet persillemayo.

Tags:
Hvedefri
Max 50g kulhydrater
Mælkefri
Klimavenlig
Allergener:
Sulfitter
Æg
Sennep
Fisk
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

1 pose

Bredbladet persille

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

60 g

Blandet salat

½ stk

Citron

½ stk

Æble

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

1 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3162 kJ
Kalorier (kcal)756 kcal
Fedt48.2 g
Mættet fedt7.1 g
Kulhydrat46 g
Sukker9.8 g
Protein32 g
Salt0.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav kartoffelbåde
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær sød kartoffel (uskrællet) i både.

Fordel på en bageplade [2 stk, 2P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre. 

Forbered frugt og grønt
2

Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd.

Skær æble [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Skær citron [½ stk, 2P] i både.

Hak persille fint. 

Skyl salat.

Paner laks
3

Fordel sesamfrø på en tallerken. 

Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Vend laks (undtagen skindsiden) i sesamfrø.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav salat
5

Imens, bland salat, gulerod, æble, olivenolie [1 spsk I 2 spsk], et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en stor skål.

Bland persille, mayonnaise og vand [1 spsk I 2 spsk] i en lille skål.

Server
6

Anret laks, kartoffelbåde og æblesalat på tallerkener.

Server med persillemayonnaise.