Sesamlaks med søde fritter er en vidunderlig fiskeret med spændende tilbehør, der giver perfekt kontrast i smag og tekstur på tallerkenen. Laksen paneres i sesamfrø og steges derefter lækkert sprød. I mellemtiden passer de søde kartofler fritter med hvidløg sig selv i ovnen. Vi laver også en frisk salat med syltet agurk og pære, og en cremet persillemayo.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
450 g
Sød kartoffel
4 g
Ay Cajun-ba
50 g
Mayonnaise
1 pose
Bredbladet persille
250 g
Laksefilet
10 g
Sesamfrø
60 g
Blandet salat
½ stk
Citron
½ stk
Æble
1 stk
Gulerod
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
1 spsk
Vand (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Hvide Løjer & Urter [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20 min, eller indtil gyldne.
Skær agurk i tynde skiver. Bland agurk, hvidvinseddike, vand* [1/4 dl | 1/2 dl], sukker* [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* i en lille skål, og stil til side. Hak persille fint. Bland persille og mayonnaise i en lille skål. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.
Fordel sesamfrø på en tallerken. Dup laks tør med køkkenrulle, vend med en smule olivenolie*, og krydr med et stort nip salt* og peber*. Vend laks med skindsiden nedad på tallerkenen med sesamfrø, og tryk let, så paneringen sidder fast.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når fritter har 5 min tilbage. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-4 min.TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Skær pære [1/2 stk, 2P] i tynde skiver. Hæld væde fra agurk. Bland agurk, pære, salat og en smule olivenolie* i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret sesamlaks, fritter og agurksalat på tallerkener. Server med persillemayonnaise.