Ovnstegt svinemørbrad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt svinemørbrad

Ovnstegt svinemørbrad

med cremet svampesauce og saftig æblesalat

Her har vi sat en dejlig kombination af velsmagende og velkendte ingredienser sammen, der passer til alle aldre. Vidunderlig svinemørbrad, som vi først steger og derefter bager færdig i ovnen. Vi serverer vores kød med cremet kartoffelmos med gulerod, en saftig æblesalat og en skøn sauce med champignon og fløde.

Tags:
Børnevenlig
Kalorielet
Hurtig
Allergener:
Æg
Sennep
Mælk
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Gulerod

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

200 g

Champignon

1 stk

Æble

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Mælk (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2961 kJ
Kalorier (kcal)708 kcal
Fedt34.7 g
Mættet fedt19.9 g
Kulhydrat65 g
Sukker19 g
Protein38.7 g
Salt5 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel og gulerod, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [2 spsk | 4 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Bag kød
2

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på høj varme.

Krydr svinemørbrad med Jorden Rundt og salt, og steg i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Steg svampe
3

Imens, hak svampe groft. 

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.

Steg svampe i 3-4 min, eller indtil gyldne og brunet, og krydr med et nip salt.

Lav æblesalat
4

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.

Skyl spinat. 

Bland spinat, æble og et nip salt i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Lav svampesauce
5

Sænk varmen på stegepanden til lav.

Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber, og lad simre i 1-2 min. 

Skær svinemørbrad i skiver.

Server
6

Anret svinemørbrad, kartoffelmos og æblesalat på tallerkener.

Top svinemørbrad med svampesauce.