Risotto er en fantastisk ret som kan indeholde alt muligt lækkert. Det har vi sørget for i aften, hvad siger i til risotto med sprød bacon, champignon, skalotteløg, hvidløg, spinat, citron, ost og smør? Vi topper vores skønne svamperisotto med ovnstegt kyllingebryst, frisk persille og endnu mere ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
70 g
Bacon, tern
200 g
Champignon
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Skalotteløg
280 g
Kyllingebryst
150 g
Risottoris
4 g
Kyllingebouillon
4 g
Hvide Løjer & Urter
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ stk
Citron
60 g
Spinat
1 pose
Kruspersille
1 spsk
Smør (trin 2)
6 dl
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 5)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon [½ pakke, 2P] i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, skær svampe i tynde skiver.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe i 4-5 min, eller indtil bløde.
Imens, hak skalotteløg og hvidløg fint.
Tilsæt skalotteløg, hvidløg og risottoris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.
Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], Hvide Løjer & Urter, kyllingebouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.
Imens, krydr kylling med salt.
Opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl spinat.
Halver citron [½ stk, 2P].
Tag panden af varmen, når risen er færdigkogt. Tilsæt bacon, spinat, citronsaft [1 spsk I 2 spsk], smør [1 spsk I 2 spsk] og halvdelen af finrevet ost, rør rundt, og smag til med salt og peber.
Skær kylling i skiver.
Hak persille fint.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Anret risotto i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Drys med persille og resterende finrevet ost.