Ovnstegt kyllingebryst og svamperisotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt kyllingebryst og svamperisotto

Ovnstegt kyllingebryst og svamperisotto

med sprød bacon og frisk persille

Risotto er en fantastisk ret som kan indeholde alt muligt lækkert. Det har vi sørget for i aften, hvad siger i til risotto med sprød bacon, champignon, skalotteløg, hvidløg, spinat, citron, ost og smør? Vi topper vores skønne svamperisotto med ovnstegt kyllingebryst, frisk persille og endnu mere ost.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

70 g

Bacon, tern

200 g

Champignon

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Skalotteløg

280 g

Kyllingebryst

150 g

Risottoris

4 g

Kyllingebouillon

4 g

Hvide Løjer & Urter

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

½ stk

Citron

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 pose

Kruspersille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 2)

6 dl

Vand (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3033 kJ
Kalorier (kcal)725 kcal
Fedt26.7 g
Mættet fedt14 g
Kulhydrat66.2 g
Sukker4.6 g
Protein52 g
Salt3.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Steg bacon
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon [½ pakke, 2P] i 4-5 min, eller indtil gylden, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Imens, skær svampe i tynde skiver.

Steg grøntsager
2

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe i 4-5 min, eller indtil bløde.

Imens, hak skalotteløg og hvidløg fint. 

Tilsæt skalotteløg, hvidløg og risottoris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.

Forbered risotto
3

Tilsæt vand [6 dl | 12 dl], Hvide Løjer & Urter, kyllingebouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

Ovnsteg kylling
4

Imens, krydr kylling med salt.

Opvarm en smule olivenolie i en anden stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling  i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav risotto
5

Imens, skyl spinat.

Halver citron [½ stk, 2P].

Tag panden af varmen, når risen er færdigkogt. Tilsæt bacon, spinat, citronsaft [1 spsk I 2 spsk], smør [1 spsk I 2 spsk] og halvdelen af finrevet ost, rør rundt, og smag til med salt og peber.

Skær kylling i skiver. 

Hak persille fint.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener.

Top med kylling.

Drys med persille og resterende finrevet ost.