topBanner
Ovnbagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugter

med persillevinaigrette og spinatbulgur

Helt ærligt, knurrede maven ikke lidt, da du så denne opskrift? Det er næsten som om man kan kende duften fra ovnbagte rodfrugter og dukkahkrydderier, når man ser billedet, ikke? Spinatbulguren pimpes med aromatisk dild- og persillevinaigrette, der giver smagsløgene et glædeligt spark. Salatost giver en dejlig salthed, og det behagelige knas fra mandler giver retten en ekstra dimension. Innovativ, frisk og velsmagende - vores type middag.

Tags:Vegetarisk
Allergener:sennepsesamselleriglutennøddermælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pose

Dild

1 stk

Rødløg

2 stk

Rødbede

7.5 g

Dukkah-godt

(Indeholdersennep, sesam)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

170 g

Bulgur

(Indeholdergluten)

1 stk

Citron, økologisk

20 g

Mandler

(Indeholdernødder)

60 g

Spinat

1 pose

Kruspersille

12 g

Sennep

(Indeholdersennep)

12.5 g

Honning

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

1 stk

Gulerod

1 stk

Gulerod, lilla

1 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie* (trin 4)

8 dl

Vand* (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3280 kJ
Kalorier (kcal)784 kcal
Fedt29 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat95 g
Sukker30 g
Protein26 g
Salt3 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Gryde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Del gulerødder (uskrællet) på langs. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.

2

Bring en gryde med vand* [8 dl I 16 dl] i kog. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.

3

Riv citronskal, og skær citron i både. Hak mandler groft. Hak persille og dild fint. Skyl spinat, og hak groft.

4

Bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P] olivenolie* [1 spsk I 2 spsk], citronskal, et stort skvæt citronsaft, vand* [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af persille og dild i en skål. Krydr med et nip salt* og peber*.

5

Vend spinat i gryden med færdigkogt bulgur, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret spinatbulgur på tallerkener. Top med ovnbagte rodfrugter, salatost, mandler, persillevinaigrette og resterende persille og dild.