Helt ærligt, knurrede maven ikke lidt, da du så denne opskrift? Det er næsten som om man kan kende duften fra ovnbagte rodfrugter og dukkahkrydderier, når man ser billedet, ikke? Spinatbulguren pimpes med aromatisk dild- og persillevinaigrette, der giver smagsløgene et glædeligt spark. Salatost giver en dejlig salthed, og det behagelige knas fra mandler giver retten en ekstra dimension. Innovativ, frisk og velsmagende - vores type middag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Dild
1 stk
Rødløg
2 stk
Rødbede
7.5 g
Dukkah-Godt
(Indeholder Sennep, Sesam)
4 g
Grøntsagsbouillon
170 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Citron, økologisk
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pose
Kruspersille
12 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
12.5 g
Honning
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Gulerod
1 stk
Gulerod
1 stk
Pastinak
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
8 dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Vand (trin 4)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Del gulerødder (uskrællet) på langs. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Dukkah-godt [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
Bring en gryde med vand* [8 dl I 16 dl] i kog. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.
Riv citronskal, og skær citron i både. Hak mandler groft. Hak persille og dild fint. Skyl spinat, og hak groft.
Bland sennep, honning [1/2 pakke, 2P] olivenolie* [1 spsk I 2 spsk], citronskal, et stort skvæt citronsaft, vand* [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af persille og dild i en skål. Krydr med et nip salt* og peber*.
Vend spinat i gryden med færdigkogt bulgur, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret spinatbulgur på tallerkener. Top med ovnbagte rodfrugter, salatost, mandler, persillevinaigrette og resterende persille og dild.