Helt ærligt, knurrede maven ikke lidt, da du så denne opskrift? Det er næsten som om man kan kende duften fra ovnbagte rodfrugter og dukkahkrydderier, når man ser billedet, ikke? Spinatbulguren pimpes med aromatisk dild og kørvelvinaigrette, der giver smagsløgene et glædeligt spark. Salatost giver en dejlig salthed, og det behagelige knas fra mandler giver retten en ekstra dimension. Innovativ, frisk og velsmagende - vores type middag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Grøntsagsbouillon
30 g
Spinat
12 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
12.5 g
Honning
1 stk
Gulerod
1 stk
Gulerod
1 stk
Pastinak
1 pose
Dild
1 stk
Rødbede
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
100 g
Græsk salatost
1 stk
Citron, økologisk
1 stk
Rødløg
7.5 g
Dukkah-Godt
(Indeholder Sennep, Sesam)
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
1 pose
Kørvel
4 dl
Vand
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Del gulerødder (uskrællet) på langs. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Dukkah-godt [1/2 pakke, 2 pers.]. Krydr med et nip peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
Bring en gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.
Skær citron i både. Hak mandler groft. Hak kørvel og dild fint. Hak spinat [1/2 pose, 2 pers.] groft.
Bland sennep, honning [1/2 pakke, 2 pers.], olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], et stort skvæt citronsaft, vand* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og halvdelen af kørvel og dild i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Vend spinat i gryden med færdigkogt bulgur. Krydr med salt* og peber*.
Anret spinatbulgur på tallerkener. Top med ovnbagte rodfrugter, salatost [1/2 pakke, 2 pers.], mandler, kørvelvinaigrette og resterende kørvel og dild.