Helt ærligt, knurrede maven ikke lidt, da du så denne opskrift? Det er næsten som om man kan kende duften fra ovnbagte rodfrugter og dukkahkrydderier, når man ser billedet, ikke? Spinatbulguren pimpes med aromatisk dild og kørvelvinaigrette, der giver smagsløgene et glædeligt spark. Salatost giver en dejlig salthed, og det behagelige knas fra mandler giver retten en ekstra dimension. Innovativ, frisk og velsmagende - vores type middag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)85 g
Rødbede
7.5 g
Bulgur
(Indeholdergluten)20 g
Græsk salatost
(Indeholdermælk)12.5 g
Citron
12 g
Rødløg
3 dl
Dild
Dukkah-godt
(Indeholdersennep, sesam)Mandler
(Indeholdernødder)Kørvel
Spinat
Honning
Gulerod
Sennep
(Indeholdersennep)Gulerod, lilla
Vand*
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Skær gulerødder (uskrællet) over på langs. Fordel rødbede, rødløg og gulerødder på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med Dukkah-godt [1/2 pakke, 2 pers.]. Krydr med et nip peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
Bring vand* og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt bulgur. Kog i 2-3 min. Dæk til med låg. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 12-15 min.
Skær citron i både. Hak mandler groft. Hak kørvel og dild fint. Hak spinat [½ pose, 2 pers.] groft.
Bland sennep [1/2 pakke, 2 pers.], honning [1/2 pakke, 2 pers.], olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], et stort skvæt citronsaft, vand* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], 1/2 kørvel og 1/2 dild i en skål. Krydr med salt* og peber*.
Vend spinat i gryden med færdigkogt bulgur. Krydr med salt* og peber*.
Anret spinatbulgur på tallerkener. Top med ovnbagte rodfrugter, salatost [½ pakke, 2 pers.], mandler, kørvelvinaigrette, resterende dild og kørvel.