Ovnbagte rodfrugter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugter

med kørvelvinaigrette & spinatbulgur

Helt ærligt, knurrede maven ikke lidt, da du så denne opskrift? Det er næsten som om man kan kende duften fra ovnbagte rodfrugter og dukkahkrydderier, når man ser billedet, ikke? Spinatbulguren pimpes med aromatisk dild og kørvelvinaigrette, der giver smagsløgene et glædeligt spark. Salatost giver en dejlig salthed, og det behagelige knas fra mandler giver retten en ekstra dimension. Innovativ, frisk og velsmagende - vores type middag.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Sennep
Sesam
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grøntsagsbouillon

2 stk

Rødbede

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

75 g

Græsk salatost

1 stk

Citron

1 stk

Rødløg

1 pose

Dild

7.5 g

Dukkah-Godt

(Indeholder Sennep, Sesam)

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

1 pose

Kørvel

30 g

Spinat

12.5 g

Honning

1 stk

Gulerod

12 g

Sennep

(Indeholder Sennep)

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)258 kcal
Energi (kJ)1080 kJ
Fedt7.74 g
Mættet fedt0.7 g
Kulhydrat34.79 g
Sukker5.7 g
Protein8.37 g
Salt2 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Skær gulerødder (uskrællet) over på langs. Fordel rødbede, rødløg og gulerødder på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med Dukkah-godt [1/2 pakke, 2 pers.]. Krydr med et nip peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.

Kog bulgur
2

Bring vand* og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt bulgur. Kog i 2-3 min. Dæk til med låg. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 12-15 min.

Forbered råvarer
3

Skær citron i både. Hak mandler groft. Hak kørvel og dild fint. Hak spinat [½ pose, 2 pers.] groft.

Lav kørvelvinaigrette
4

Bland sennep [1/2 pakke, 2 pers.], honning [1/2 pakke, 2 pers.], olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], et stort skvæt citronsaft, vand* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], 1/2 kørvel og 1/2 dild i en skål. Krydr med salt* og peber*.

Bland spinatbulgur
5

Vend spinat i gryden med færdigkogt bulgur. Krydr med salt* og peber*.

Server
6

Anret spinatbulgur på tallerkener. Top med ovnbagte rodfrugter, salatost [½ pakke, 2 pers.], mandler, kørvelvinaigrette, resterende dild og kørvel.