HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnbagte Rodfrugter
topBanner
Ovnbagte rodfrugter

Ovnbagte rodfrugter

med kørvelvinaigrette & spinatbulgur

Helt ærligt, knurrede maven ikke lidt, da du så denne opskrift? Det er næsten som om man kan kende duften fra ovnbagte rodfrugter og dukkahkrydderier, når man ser billedet, ikke? Spinatbulguren pimpes med aromatisk dild og kørvelvinaigrette, der giver smagsløgene et glædeligt spark. Salatost giver en dejlig salthed, og det behagelige knas fra mandler giver retten en ekstra dimension. Innovativ, frisk og velsmagende - vores type middag.

Tags:VegetariskUnder 650 kcal
Allergener:selleriglutenmælksennepsesamnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

85 g

Rødbede

7.5 g

Bulgur

(Indeholdergluten)

20 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

12.5 g

Citron

12 g

Rødløg

3 dl

Dild

Dukkah-godt

(Indeholdersennep, sesam)

Mandler

(Indeholdernødder)

Kørvel

Spinat

Honning

Gulerod

Sennep

(Indeholdersennep)

Gulerod, lilla

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1080.0891 kJ
Kalorier (kcal)258.1475 kcal
Fedt7.7347 g
Mættet fedt0.7 g
Kulhydrat34.7892 g
Sukker5.7 g
Protein8.3665 g
Salt2 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede (uskrællet) i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Skær gulerødder (uskrællet) over på langs. Fordel rødbede, rødløg og gulerødder på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med Dukkah-godt [1/2 pakke, 2 pers.]. Krydr med et nip peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.

2

Bring vand* og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt bulgur. Kog i 2-3 min. Dæk til med låg. Tag gryden af varmen. Lad hvile under låg i 12-15 min.

3

Skær citron i både. Hak mandler groft. Hak kørvel og dild fint. Hak spinat [½ pose, 2 pers.] groft.

4

Bland sennep [1/2 pakke, 2 pers.], honning [1/2 pakke, 2 pers.], olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], et stort skvæt citronsaft, vand* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], 1/2 kørvel og 1/2 dild i en skål. Krydr med salt* og peber*.

5

Vend spinat i gryden med færdigkogt bulgur. Krydr med salt* og peber*.

6

Anret spinatbulgur på tallerkener. Top med ovnbagte rodfrugter, salatost [½ pakke, 2 pers.], mandler, kørvelvinaigrette, resterende dild og kørvel.