
Velsmagende og nem er denne ret, hvor mandelpaneret kylling serveres med ovnbagt gulerod, aubergine og kartofler, som får fantastisk smag af at blive bagt med vores skønne krydderiblanding Ay Cajun-ba. En cremet og syrlig hvidløgsdressing med citron og fraiche er et perfekt tilbehør.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
20 g
Mandler
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
280 g
Kyllingebryst
50 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Gulerod
½ stk
Aubergine
½ stk
Hvidløgsfed
500 g
Kartofler
75 ml
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
2 g
Røget paprika
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og aubergine [½ stk, 2P] i 2 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Imens, hak mandler meget fint.
Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Skær kylling i 3 cm skiver på et andet skærebræt, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Bland mandler, panko og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Vend kylling i æg og derefter i panering.
Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie ved behov. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Imens, Bland yoghurt, hvidløg, røget paprika [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Anret grøntsager i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Dryp med hvidløgsdressing.

