
Velsmagende og nem er denne ret, hvor mandelpaneret kylling serveres med ovnbagt rødløg, aubergine og kartofler, som får fantastisk smag af at blive bagt med vores lækre krydderiblanding Ay Cajun-ba! En cremet og syrlig hvidløgsdressing med citron og yoghurt er perfekt tilbehør.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
20 g
Mandler
(Indeholder: Nøtter)
280 g
Kyllingebryst
500 g
Kartofler
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
30 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Gulerod
1 stk
Aubergine
½ stk
Hvidløgsfed
1 pose
Purløg
1 stk
Citron, økologisk
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) og aubergine i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med Ay Cajun-ba og et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gylden og sprød.

Hak mandler fint. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Hak purløg groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Skær kylling i 3 cm strimler på et andet skærebræt.

Bland mandler, panko og salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en dyb tallerken. Pisk æg* [1 stk I 2 stk] og et skvæt vand* i en anden dyb tallerken. Dup kylling tør med køkkenrulle, og vend i æg og derefter i panering. Overfør til en ren tallerken. TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med mælk.

Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side. Overfør til en tallerken med køkkenrulle. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Bland yoghurt, hvidløg, citronskal, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Anret ovnbagte grøntsager i dybe tallerkener. Top med kylling. Dryp med hvidløgsdressing. Drys med purløg.

