Velsmagende og nem er denne ret, hvor mandelpaneret kylling serveres med ovnbagt gulerod, aubergine og kartofler, som får fantastisk smag af at blive bagt med vores skønne krydderiblanding Ay Cajun-ba. En cremet og syrlig hvidløgsdressing med citron og fraiche er et perfekt tilbehør.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
280 g
Kyllingebryst
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Gulerod
½ stk
Aubergine
½ stk
Hvidløgsfed
500 g
Kartofler
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
2 g
Røget paprika
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og aubergine [½ stk, 2P] i 2 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak mandler meget fint.
Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Skær kylling i 3 cm skiver på et andet skærebræt, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Bland mandler, panko og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Vend kylling i æg og derefter i panering.
Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie ved behov. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, Bland yoghurt, hvidløg, røget paprika [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Anret grøntsager i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Dryp med hvidløgsdressing.