Mandelpaneret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandelpaneret kylling

Mandelpaneret kylling

med ovnbagte grøntsager og hvidløgsdressing

Velsmagende og nem er denne ret, hvor mandelpaneret kylling serveres med ovnbagt gulerod, aubergine og kartofler, som får fantastisk smag af at blive bagt med vores skønne krydderiblanding Ay Cajun-ba. En cremet og syrlig hvidløgsdressing med citron og fraiche er et perfekt tilbehør.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Nødder
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

280 g

Kyllingebryst

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Gulerod

½ stk

Aubergine

½ stk

Hvidløgsfed

500 g

Kartofler

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

2 g

Røget paprika

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2892 kJ
Kalorier (kcal)691 kcal
Fedt22.3 g
Mættet fedt5.3 g
Kulhydrat73.1 g
Sukker11 g
Protein50.2 g
Salt3.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) og aubergine [½ stk, 2P] i 2 cm tern.

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered råvarer
2

Imens, hak mandler meget fint.

Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Skær kylling i 3 cm skiver på et andet skærebræt, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Paner kylling
3

Bland mandler, panko og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en dyb tallerken.

Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken.

Vend kylling i æg og derefter i panering.

Overfør til en tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie ved behov. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav hvidløgsdressing
5

Imens, Bland yoghurt, hvidløg, røget paprika [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Server
6

Anret grøntsager i dybe tallerkener.

Top med kylling. 

Dryp med hvidløgsdressing.