Krydret kyllingeshawarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Krydret kyllingeshawarma

Krydret kyllingeshawarma

med ovnbagte fritter og stegt grillost

Forkæl børnene med den skønneste, hjemmelavede kyllingeshawarma med de helt rette krydderier. Vi luner pitabrød og fylder dem med krydrede kyllingstrimler, hjemmelavet yoghurtdressing og frisk spinat og tomat. Spændende tilbehør er sprøde, ovnbagte fritter og stegt grillost blandet med granatæble og mynte.

Tags:
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Sennep
Sesam
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

1 stk

Rødløg

1 pose

Mynte

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Tomat

100 g

Grillost

(Indeholder Mælk)

½ stk

Granatæble

300 g

Kyllingebryststrimler

7.5 g

Dukkah-Godt

(Indeholder Sennep, Sesam)

4 g

Mild Mahal

½ stk

Citron

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3464 kJ
Kalorier (kcal)828 kcal
Fedt28.8 g
Mættet fedt15.3 g
Kulhydrat79.1 g
Sukker19.1 g
Protein60.9 g
Salt3.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered råvarer
2

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.

Hak mynte groft og hvidløg og tomat fint.

Skær grillost [½ pakke, 2P] i 2 cm tern. 

Skyl spinat, og halver citron [½ stk, 2P].

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [1/2 stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

Steg kylling
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Krydr kylling med et nip salt.

Steg kylling, rødløg, hvidløg, Mild Mahal og Dukkah-Godt [1/2 pakke, 2P] i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg grillost
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en anden stegepande på middelhøj varme.

Steg grillost i 6-7 min, eller indtil gylden.

Tilsæt granatæble og mynte, og vend sammen.

Lav yoghurtdressing
5

Placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i 3-4 min, når kartoflerne har 5 min tilbage.

Imens, bland yoghurt, et skvæt citronsaft, vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Skær en åbning i pitabrød, og smør med halvdelen af yoghurtdressing. 

Fyld med spinat, kylling og en skefuld yoghurtdressing.

Top med tomat. 

Server med grillostsalat, kartofler og resterende yoghurtdressing.