Forkæl børnene med den skønneste, hjemmelavede kyllingeshawarma med de helt rette krydderier. Vi luner pitabrød og fylder dem med krydrede kyllingstrimler, hjemmelavet yoghurtdressing og frisk spinat og tomat. Spændende tilbehør er sprøde, ovnbagte fritter og stegt grillost blandet med granatæble og mynte.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
1 stk
Rødløg
1 pose
Mynte
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Tomat
100 g
Grillost
½ stk
Granatæble
300 g
Kyllingebryststrimler
7.5 g
Dukkah-Godt
4 g
Mild Mahal
½ stk
Citron
75 ml
Yoghurt
30 g
Spinat
2 stk
Pitabrød
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 spsk
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Hak mynte groft og hvidløg og tomat fint.
Skær grillost [½ pakke, 2P] i 2 cm tern.
Skyl spinat, og halver citron [½ stk, 2P].
Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble [1/2 stk, 2P] til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med et nip salt.
Steg kylling, rødløg, hvidløg, Mild Mahal og Dukkah-Godt [1/2 pakke, 2P] i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en anden stegepande på middelhøj varme.
Steg grillost i 6-7 min, eller indtil gylden.
Tilsæt granatæble og mynte, og vend sammen.
Placer pitabrød på risten i ovnen, og varm i 3-4 min, når kartoflerne har 5 min tilbage.
Imens, bland yoghurt, et skvæt citronsaft, vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær en åbning i pitabrød, og smør med halvdelen af yoghurtdressing.
Fyld med spinat, kylling og en skefuld yoghurtdressing.
Top med tomat.
Server med grillostsalat, kartofler og resterende yoghurtdressing.