topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk rejekarry

Indisk rejekarry

med lunt madbrød og frisk koriander

I december har vi brug for varmende hyggemad, og aftenens ret vil blive slugt af hele familien. I aften laver vi nemlig en fyldig og spicy rejekarry med gulerod, ingefær, sojasauce og kokosmælk. Vi serverer vores indiske karry med luftige ris, lunt naanbrød og frisk koriander.

Tags:
Let at lave
Allergener:
Krebsdyr
Sulfitter
Hvede
Soja
Gluten
Æg
Sennep
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Ingefær

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

200 ml

Kokosmælk

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 pose

Koriander

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder Æg, Sennep)

2 stk

Madbrød

(Indeholder Sesam, Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

2 spsk

Olivenolie (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1091 kcal
Energi (kJ)4566 kJ
Fedt37 g
Mættet fedt19 g
Kulhydrat150.17 g
Sukker15.9 g
Protein36.83 g
Salt6 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered råvarer
2

Riv ingefær fint. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Skyl spinat under koldt vand i et dørslag. Hak rejer groft på et andet skærebræt.

 

Varm naanbrød
3

Varm madbrød i ovnen i 7-9 min.

 

Lav karry
4

Opvarm en stor, tør stegepande på middelhøj varme. Svits Ginger Ninja i 30 sek. Tilsæt olivenolie [1 spsk | 2 spsk], ingefær, løg, gulerod og hvidløg, og steg i 3-4 min. Tilsæt kokosmælk og sojasauce [½ pakke, 2P], og bring i kog. Sænk til middel varme, tilsæt rejer, og lad simre i 3-4 min.

 

Tilsæt spinat
5

Hak koriander fint. Tilsæt spinat til stegepanden, og vend sammen indtil den er faldet sammen. Krydr med et nip salt.

 

Server
6

Anret ris og rejekarry i dybe tallerkener. Top med koriander. Server med madbrød.