
Indisk rejekarry
med lunt madbrød og frisk koriander
I december har vi brug for varmende hyggemad, og aftenens ret vil blive slugt af hele familien. I aften laver vi nemlig en fyldig og spicy rejekarry med gulerod, ingefær, sojasauce og kokosmælk. Vi serverer vores indiske karry med luftige ris, lunt naanbrød og frisk koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
200 ml
Kokosmælk
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 pose
Koriander
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
2 stk
Madbrød
(Indeholder Sesam, Gluten, Hvede)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand (trin 1)
2 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 1)
Fremgangsmåde
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Riv ingefær fint. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Skyl spinat under koldt vand i et dørslag. Hak rejer groft på et andet skærebræt.
Varm madbrød i ovnen i 7-9 min.
Opvarm en stor, tør stegepande på middelhøj varme. Svits Ginger Ninja i 30 sek. Tilsæt olivenolie [1 spsk | 2 spsk], ingefær, løg, gulerod og hvidløg, og steg i 3-4 min. Tilsæt kokosmælk og sojasauce [½ pakke, 2P], og bring i kog. Sænk til middel varme, tilsæt rejer, og lad simre i 3-4 min.
Hak koriander fint. Tilsæt spinat til stegepanden, og vend sammen indtil den er faldet sammen. Krydr med et nip salt.
Anret ris og rejekarry i dybe tallerkener. Top med koriander. Server med madbrød.