topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk lakse-tikka masala

Indisk lakse-tikka masala

med hvidløgsris og syrlig agurke-myntesalat

Tikka Masala er en færdiglavet krydderiblanding, der bruges i forskellige indiske retter. I aften har vi valgt laks til at have hovedrollen, og den får lov at simre i en vidunderlig tikka masala-sauce med ingefær, tomat, fløde og lime. Vi serverer den skønne gryderet med luftige hvidløgsris og en syrlig agurke-myntesalat.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

1 stk

Løg

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ dåse

Tomatpuré

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Mild Mahal

30 g

Tikka masala

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

150 g

Basmatiris

1 stk

Agurk

½ stk

Lime

1 pose

Mynte

2 stk

Gulerod

10 g

Ingefærpasta

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 3)

2 dl

Vand (trin 3)

1 tsk

Sukker (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3874 kJ
Kalorier (kcal)926 kcal
Fedt47.8 g
Mættet fedt17.2 g
Kulhydrat83.7 g
Sukker19.2 g
Protein37 g
Salt6.2 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Hak løg, gulerod (uskrællet) og hvidløg fint.

Skær lime [½ stk, 2P] i både. 

Kog ris
2

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav sauce
3

Imens, smelt smør [1 spsk I 2 spsk]  i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og gulerod med et nip salt i 5-6 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt ingefærpasta, resterende hvidløg, Mild Mahal og tikka masala, og steg videre i 2 min.

Tilsæt grøntsagsbouillon, vand [2 dl | 4 dl] og tomatpuré [1/2 dåse, 2P], og lad simre tildækket i 10 min.

Tilsæt laks
4

Imens, fjern skind fra laks, og hak kødet groft på et andet skærebræt.

Tilsæt laks, madlavningsfløde, limesaft [1 spsk I 2 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og sukker [1 tsk I 2 tsk] til stegepanden, og lad simre i 5-6 min, eller indtil laksen er gennemstegt.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav agurke-myntesalat
5

Imens, skær agurk i 1 cm tern.

Hak mynte fint.

Bland agurk, mynte, et skvæt limesaft, olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en mellemstor skål.

Server
6

Anret ris og tikka masala i dybe tallerkener. 

Server med agurke-myntesalat.