
Indisk blomkålskarry
med fyldige linser og sød abrikoschutney
De dage hvor solen leger gemmeleg, har vi brug for varmende hyggemad, som vil blive slugt af hele familien. I aften laver vi en skøn blomkålskarry, som serveres med syrlig abrikoschutney og creme fraiche. Blomkålskarryen består af ristet blomkål og gulerod, som bliver kogt sammen med røde linser, kokosmælk, hvidløg og dejlige indiske krydderier.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
275 g
Blomkål
2 stk
Gulerod
8 g
Mild Mahal
150 g
Basmatiris
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
100 g
Røde linser
(Kan indeholde Gluten)
1 g
Chiliflager
250 ml
Kokosmælk
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Koriander
50 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2.5 dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 3)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær blomkål [1/2 stk, 2P] i små buketter.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med halvdelen af Mild Mahal. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!

Hak løg og hvidløg fint.
Skyl linser under koldt vand i en si.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme.
Steg løg i 4-5 min.
Tilsæt hvidløg, resterende Mild Mahal og et nip chiliflager, og steg videre i 1 min.
TIP: Undlad chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Tilsæt linser, kokosmælk, vand [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 10 min.
Fjern låget, og lad simre i yderligere 5-6 min, eller indtil linserne er møre.

Bland bagte grøntsager og sojasauce [1/2 pakke, 2P] med færdigkogte linser, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.
Hak koriander groft.

Anret ris og blomkålskarry med linser i dybe tallerkener.
Drys med koriander.
Top med aprikoschutney og yoghurt.