topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk blomkålskarry

Indisk blomkålskarry

med fyldige linser og sød abrikoschutney

De dage hvor solen leger gemmeleg, har vi brug for varmende hyggemad, som vil blive slugt af hele familien. I aften laver vi en skøn blomkålskarry, som serveres med syrlig abrikoschutney og creme fraiche. Blomkålskarryen består af ristet blomkål og gulerod, som bliver kogt sammen med røde linser, kokosmælk, hvidløg og dejlige indiske krydderier.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

2 stk

Gulerod

8 g

Mild Mahal

150 g

Basmatiris

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

1 g

Chiliflager

250 ml

Kokosmælk

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pose

Koriander

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 3)

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)901 kcal
Energi (kJ)3769 kJ
Fedt34.4 g
Mættet fedt25.9 g
Kulhydrat111.7 g
Sukker23.8 g
Protein27.6 g
Salt4.7 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag blomkål og gulerod
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær blomkål [1/2 stk, 2P] i små buketter.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med halvdelen af Mild Mahal. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Kog ris
2

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget!

Steg løg
3

Hak løg og hvidløg fint. 

Skyl linser under koldt vand i en si.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme.

Steg løg i 4-5 min.

Tilsæt hvidløg, resterende Mild Mahal og et nip chiliflager, og steg videre i 1 min. 

TIP: Undlad chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Kog linser
4

Tilsæt linser, kokosmælk, vand [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre under låg i 10 min. 

Fjern låget, og lad simre i yderligere 5-6 min, eller indtil linserne er møre.

Lav blomkålskarry
5

Bland bagte grøntsager og sojasauce [1/2 pakke, 2P] med færdigkogte linser, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Hak koriander groft.

Server
6

Anret ris og blomkålskarry med linser i dybe tallerkener.

Drys med koriander.

Top med aprikoschutney og yoghurt.