I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi frister med kylling som bliver fantastisk mør af at marineres i yoghurt og indiske krydderier. Spændende tilbehør er ris med smør og cashewnødder, en frisk glaskålsalat med mynte og spinat, og både sød og syrlig abrikosyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kyllingebryststrimler
150 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
150 g
Langkornede hvide ris
8 g
Mild Mahal
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ stk
Glaskål, hvid
1 pose
Mynte
25 g
Abrikoschutney
(Indeholder Sennep)
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)
½ spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Hak cashewnødder groft.
Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Rist cashewnødder i 2-3 min.
Tilsæt smør [1/2 spsk I 1 spsk], og lad smelte. Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, bland kylling, salt og Mild Mahal i en mellemstor skål.
Tilsæt halvdelen af yoghurt, og vend sammen.
Skyl spinat.
Skræl glaskål [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern.
Hak mynte groft.
Bland spinat, glaskål, mynte, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P] på middelhøj varme.
Steg kylling i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bland resterende yoghurt, abrikoschutney [1/2 pakke, 2P] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kylling og salat.
Server med abrikosyoghurt.