Stil sulten med disse vidunderlige rejekager. Rejekagerne har fået fantastisk smag af at farsen indeholder en masse skønne ingredienser - løg, citron, gulerod, persille og hvidløg. Vi serverer vores gyldenstegte rejekager med ovnbagte kartofler, pastinak og rødbede, og så topper vi med en fantastisk dildcreme og ekstra citron til at presse over.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rødløg
½ stk
Citron
1 pose
Bredbladet persille
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pose
Dild
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Gulerod
1 stk
Rødbede
1 stk
Pastinak
1 stk
Æg (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Hak persille og rødløg [1/2 stk, 2P] fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak rejer fint på et andet skærebræt.
TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med øvrige ingredienser.
Bland rejer, gulerod, panko, persille, et skvæt citronsaft, æg [1 stk | 2 stk], rødløg, grøntsagsbouillon, hvidløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Form fars til 3-4 cm tykke rejekager (2 pr. person).
TIP: Lav dem ikke for tynde, så vil farsen ikke holde sammen.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen.
Steg rejekager i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Vend forsigtigt, så de ikke går i stykker.
Imens, hak dild fint.
Bland crème fraiche [½ pakke, 2P], et skvæt citronsaft, dild og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret rodfrugter og rejekager på tallerkener.
Server med dildcreme og resterende citronbåde.