Gyldenstegte rejekager
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyldenstegte rejekager

Gyldenstegte rejekager

med ovnbagte rodfrugter og dildcreme

Stil sulten med disse vidunderlige rejekager. Rejekagerne har fået fantastisk smag af at farsen indeholder en masse skønne ingredienser - løg, citron, gulerod, persille og hvidløg. Vi serverer vores gyldenstegte rejekager med ovnbagte kartofler, pastinak og rødbede, og så topper vi med en fantastisk dildcreme og ekstra citron til at presse over.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Allergener:
Krebsdyr
Sulfitter
Gluten
Hvede
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rødløg

½ stk

Citron

1 pose

Bredbladet persille

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

50 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pose

Dild

½ pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Gulerod

1 stk

Rødbede

1 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)613 kcal
Energi (kJ)2566 kJ
Fedt17.4 g
Mættet fedt8.8 g
Kulhydrat89.5 g
Sukker19.3 g
Protein27.1 g
Salt3.6 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Forbered råvarer
2

Imens, skær citron [1/2 stk, 2P] i både.

Hak persille og rødløg [1/2 stk, 2P] fint. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak rejer fint på et andet skærebræt. 

TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med øvrige ingredienser.

Form rejekager
3

Bland rejer, gulerod, panko, persille, et skvæt citronsaft, æg [1 stk | 2 stk], rødløg, grøntsagsbouillon, hvidløg, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Form fars til 3-4 cm tykke rejekager (2 pr. person).

TIP: Lav dem ikke for tynde, så vil farsen ikke holde sammen.

Steg rejekager
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen.

Steg rejekager i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. 

TIP: Vend forsigtigt, så de ikke går i stykker.

Bland dildcreme
5

Imens, hak dild fint. 

Bland crème fraiche [½ pakke, 2P], et skvæt citronsaft, dild og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret rodfrugter og rejekager på tallerkener. 

Server med dildcreme og resterende citronbåde.