Græsk inspireret orzosalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk inspireret orzosalat

Græsk inspireret orzosalat

med stegt grillost og pestoyoghurt

Har du aldrig hørt om orzo? Når du ser posen, ligner det riskorn, men det er faktisk pasta. I aften laver vi en fantastisk salat med krydret orzo og frisk basilikum, gulerod og spinat. Vi topper vores salat med stegt grillost, rødløg, agurk, tomat og en frisk pestoyoghurt.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orzo

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

½ stk

Citron

½ stk

Rødløg

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 stk

Gulerod

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

50 g

Cremet pestodressing

1 stk

Grillost

(Indeholder Mælk)

4 g

Middelhavsdrøm

1 pose

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

2 spsk

Smør (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4363 kJ
Kalorier (kcal)1043 kcal
Fedt63.2 g
Mættet fedt34.7 g
Kulhydrat78 g
Sukker15.3 g
Protein39.8 g
Salt4.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog orzo
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Kog orzo i 8-9 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at orzoen er kogt, men stadig har en smule bid.

 

Forbered grøntsager
2

Imens, skær rødløg [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Skær tomat og agurk i 1 cm tern. 

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Skyl spinat.

Halver citron [½ stk, 2P].

Hak basilikum fint.

Lav salat og pestoyoghurt
3

Bland citronsaft, rødløg, agurk, tomat, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Bland yoghurt, pestodressing og et nip salt og peber i en lille skål.

Steg grillost
4

Skær grillost i skiver (2 pr. person).  

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Lav orzosalat
5

Tilsæt Middelhavsdrøm, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] et stort nip peber, basilikum og smør [2 spsk | 4 spsk] til gryden med færdig orzo, og vend sammen indtil smørret er smeltet.

Lad køle af en smule. 

Tilsæt gulerod og spinat, og vend sammen.

Server
6

Anret orzosalat på tallerkener.

Top med tomatsalat og grillost.

Server med pestoyoghurt.