I aften laver vi perfekt festmad - fransk laks 'en papillote', hvilket betyder, at laksen er pakket ind og bagt med gulerod, kørvel og citron. Vi laver også pomme dauphinoise - en kartoffelgratin med fløde, smør og ost. Spændende tilbehør er en saftig pæresalat med spinat , solsikkefrø og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Gulerod
1 pose
Kørvel
1 stk
Citron
500 g
Kartofler
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Pære
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
10 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
3 spsk
Smør (trin 2)
2 spsk
Mælk (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler i 1/2 cm skiver.
Kog kartofler i 6-8 min, eller indtil næsten færdige, og hæld vand fra.
Imens, bland madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], mælk [2 spsk | 4 spsk], grøntsagsbouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Skær smør [3 spsk | 6 spsk] i små stykker.
Fordel kartofler i et ildfast fad, og top med flødeblanding.
Drys med finrevet ost, og top med halvdelen af smør.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil kartoflerne er færdige og osten er gylden.
Imens, skær citron i både, og pluk kørvel.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær gulerod (uskrællet) i 1/2 cm skiver på skrå, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Dub laks tør med køkkenrulle, krydr med salt og peber, og placer ovenpå.
TIP: Det er vigtigt at skære guleroden så tyndt som muligt.
Top laks med hvidløg, kørvel, resterende smør og halvdelen af citronbåde.
Fold den anden halvdel af bagepapiret over, rul kanterne for at lukke pakken, og overfør til en bageplade. Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil laksen er gennemstegt, når kartoflerne har 15 min tilbage.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, skyl spinat.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Pisk citronsaft [1/2 spsk | 1 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip salt og peber sammen i en mellemstor skål.
Vend spinat og pære i skålen lige inden servering.
Åbn fiskepakken, og pres saften fra den bagte citron over fisken.
Anret fisk, kartofler og pæresalat på tallerkener.
Top pæresalat med solsikkefrø [½ pakke, 2P].