Fransk lakse-'en papillote'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk lakse-'en papillote'

Fransk lakse-'en papillote'

med 'pomme dauphinoise' og saftig pæresalat

I aften laver vi perfekt festmad - fransk laks 'en papillote', hvilket betyder, at laksen er pakket ind og bagt med gulerod, kørvel og citron. Vi laver også pomme dauphinoise - en kartoffelgratin med fløde, smør og ost. Spændende tilbehør er en saftig pæresalat med spinat , solsikkefrø og citron.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

2 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

75 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 stk

Gulerod

1 pose

Kørvel

1 stk

Citron

500 g

Kartofler

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 stk

Pære

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

10 g

Solsikkefrø

(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Smør (trin 2)

2 spsk

Mælk (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3941 kJ
Kalorier (kcal)942 kcal
Fedt59.6 g
Mættet fedt23.5 g
Kulhydrat67.1 g
Sukker17.1 g
Protein38.6 g
Salt2.3 g

Redskaber

Bageplade
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 220ºC/200°C (varmluft).

Bring en gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler i 1/2 cm skiver.

Kog kartofler i 6-8 min, eller indtil næsten færdige, og hæld vand fra.

Imens, bland madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], mælk [2 spsk | 4 spsk], grøntsagsbouillon, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Bag kartofler
2

Skær smør [3 spsk | 6 spsk] i små stykker.

Fordel kartofler i et ildfast fad, og top med flødeblanding.

Drys med finrevet ost, og top med halvdelen af smør.  

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil kartoflerne er færdige og osten er gylden.

Forbered råvarer
3

Imens, skær citron i både, og pluk kørvel.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær gulerod (uskrællet) i 1/2 cm skiver på skrå, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Dub laks tør med køkkenrulle, krydr med salt og peber, og placer ovenpå.

TIP: Det er vigtigt at skære guleroden så tyndt som muligt.

Bag laks
4

Top laks med hvidløg, kørvel, resterende smør og halvdelen af ​​citronbåde. 

Fold den anden halvdel af bagepapiret over, rul kanterne for at lukke pakken, og overfør til en bageplade. Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil laksen er gennemstegt, når kartoflerne har 15 min tilbage.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav pæresalat
5

Imens, skyl spinat. 

Skær pære i tynde, halve skiver.

Pisk citronsaft [1/2 spsk | 1 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et stort nip salt og peber sammen i en mellemstor skål.

Vend spinat og pære i skålen lige inden servering.

Server
6

Åbn fiskepakken, og pres saften fra den bagte citron over fisken. 

Anret fisk, kartofler og pæresalat på tallerkener.

Top pæresalat med solsikkefrø [½ pakke, 2P].