I aften laver vi en vidunderligt fyldig og cremet blomkålskarry fyldt med lækre ingredienser. Karryen har en bund af kokosmælk og hakkede tomater, og får en spændende smag af at blive krydret med ingefær, chili, spidskommen, hvidløg og vores færdige krydderiblandinger Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer vores karry med frisk koriander og lune, fristende hvidløgsnaan.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
275 g
Blomkål
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
300 g
Kartofler
1 stk
Ingefær
2 stk
Tomat
1 g
Chiliflager
2 g
Spidskommen, stødt
4 g
Mild Mahal
4 g
Curry-on
200 ml
Kokosmælk
½ dåse
Tomatpuré
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pose
Koriander
2 stk
Tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 tsk
Salt (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 3)
1 dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
2 spsk
Olivenolie (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i små buketter. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær(uskrællet) fint. Hak tomat groft. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Fordel blomkål på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil gylden og mør.
Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] med olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i en stegepande på middel varme. Tilsæt løg, krydr med salt* [1 tsk | 2 tsk], og læg låg på. Steg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt ingefær, chiliflager, spidskommen, Mild Mahal, kartofler, Curry-on og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 1 min. TIP: Spar på chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.
Tilsæt kokosmælk, tomatpuré [1/2 dåse, 2P], tomat, vand* [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon og et nip salt* og peber*, og lad simre under låg på middelhøj varme i 13-15 min, eller indtil kartoflerne er møre.
Hak halvdelen af koriander fint. Bland olivenolie* [2 spsk | 4 spsk], hakket koriander og resterende hvidløg i en skål med en gaffel, og krydr med et nip salt* og peber*. Placer tortillabrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med hvidløgssmør. Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil sprøde Tilsæt blomkål til panden, og vend sammen.
Anret karry i dybe tallerkener. Drys med resterende koriander. Server med hvidløgstortilla.