Cremet kartoffel-blomkålskarry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cremet kartoffel-blomkålskarry

Cremet kartoffel-blomkålskarry

med lunet hvidløgstortilla og frisk koriander

I aften laver vi en vidunderligt fyldig og cremet blomkålskarry fyldt med lækre ingredienser. Karryen har en bund af kokosmælk og hakkede tomater, og får en spændende smag af at blive krydret med ingefær, chili, spidskommen, hvidløg og vores færdige krydderiblandinger Mild Mahal og Curry-on. Vi serverer vores karry med frisk koriander og lune, fristende hvidløgsnaan.

Tags:
Vegetarisk
Stærk
Plant-based
Allergener:
Selleri
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

275 g

Blomkål

1 stk

Løg

2 stk

Hvidløgsfed

300 g

Kartofler

1 stk

Ingefær

2 stk

Tomat

1 g

Chiliflager

2 g

Spidskommen, stødt

4 g

Mild Mahal

4 g

Curry-on

200 ml

Kokosmælk

½ dåse

Tomatpuré

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pose

Koriander

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 3)

1 dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1018 kcal
Energi (kJ)4260 kJ
Fedt54.5 g
Mættet fedt24.4 g
Kulhydrat106.1 g
Sukker16.2 g
Protein21.5 g
Salt5.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i små buketter. Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Riv ingefær(uskrællet) fint. Hak tomat groft. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.

Bag blomkål
2

Fordel blomkål på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 25-30 min, eller indtil gylden og mør.

Steg løg
3

Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] med olivenolie* [1/2 spsk I 1 spsk] i en stegepande på middel varme. Tilsæt løg, krydr med salt* [1 tsk | 2 tsk], og læg låg på. Steg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt ingefær, chiliflager, spidskommen, Mild Mahal, kartofler, Curry-on og halvdelen af hvidløg, og steg videre i 1 min. TIP: Spar på chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Lav karry
4

Tilsæt kokosmælk, tomatpuré [1/2 dåse, 2P], tomat, vand* [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon og et nip salt* og peber*, og lad simre under låg på middelhøj varme i 13-15 min, eller indtil kartoflerne er møre.

Varm hvidløgstortilla
5

Hak halvdelen af koriander fint. Bland olivenolie* [2 spsk | 4 spsk], hakket koriander og resterende hvidløg i en skål med en gaffel, og krydr med et nip salt* og peber*. Placer tortillabrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med hvidløgssmør. Bag i ovnen i 4-6 min, eller indtil sprøde Tilsæt blomkål til panden, og vend sammen.

Server
6

Anret karry i dybe tallerkener. Drys med resterende koriander. Server med hvidløgstortilla.