Kylling, kartofler og agurk! Tre ingredienser, der er yderst almindelige i de fleste familier. Aftenens opskrift indeholder alle tre, men vi har lavet en opskrift, som helt sikkert vil overraske hele familien med nye smagsoplevelser! Vi steger kyllingen, og så lader vi den simre i en skøn citronbouillon med dild. Vi bager kartoflerne sammen med pastinakker , gulerod og rødbeder. Vi blander agurken med yoghurt til en skøn dressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Pastinak
1 stk
Rødbede
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)
1 stk
Agurk
½ stk
Citron
280 g
Kyllingebryst
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Gulerod
1 pose
Dild
½ dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Smør (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær pastinak (uskrællet) i kvarte på langs. Skær kartoffel (uskrællet), rødbede (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med sesamfrø. Krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Pres eller hak hvidløg fint. Riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke. Hak dild groft. Riv et stort nip citronskal [1/2 stk, 2P], og skær derefter citron i både. Skær hvert kyllingbryst i 3 stykker. Bland kylling, Hvide Løjer & Urter, en smule olivenolie* og et nip salt* i en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kylling under omrøring i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Bland agurk og youghurt i en lille skål. Smag til med salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber*. Bland vand* [1/2 dl I 1 dl], grøntsagsbouillon, dild (gem lidt til pynt), et nip citronskal, et stort skvæt citronsaft og hvidløg i en lille skål.
Tilsæt citronbouillon og smør* [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden, og lad simre i 1-2 min.
Anret kylling, sesambagte rodfrugter og agurkecreme på tallerkener. Øs citronbouillon over kylling. Server med resterende citronbåde og drys med resterende dild.