topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronlaks

Citronlaks

med ovnbagte rodfrugter & dildagurker

Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed, citronlaks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne ovnbagte kartofler og rødbeder toppet med crunchy sesamfrø. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og hvidløg blandet med creme fraiche. Let, hurtigt og virkelig lækkert!

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Pastinak

1 stk

Citron

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

1 stk

Agurk, piccolo

stk

Agurk

75 g

Fraiche

1 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør

½ dl

Vand

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)284 kcal
Energi (kJ)1189 kJ
Fedt20.16 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat0.48 g
Sukker0.1 g
Protein25.11 g
Salt1.1 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.

Lav citronbouillon
2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i tynde skiver. Hak dild groft. Del citron på midten. Skær den ene halvdel i tynde skiver. Bland vand*, grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft og 1/2 hvidløg i en lille skål.

Bland dildagurker
3

Bland agurk, fraiche [1/2 pakke, 2 pers.], 1/2 dild og resterende hvidløg i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks.

Tilsæt citronbouillon
5

Tilsæt citronbouillon og en klat smør*. Steg i 3-4 min. 

Server
6

Anret laks, ovnbagte rodfrugter og dildagurker på tallerkener. Top med citronskiver og resterende dild.