Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed, citronlaks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne ovnbagte kartofler og rødbeder toppet med crunchy sesamfrø. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og hvidløg blandet med creme fraiche. Let, hurtigt og virkelig lækkert!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Kartofler
250 g
Pastinak
efter behov
Citron
½ dl
Hvidløgsfed
Dild
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)Laksefilet
(Indeholderfisk)Agurk
Fraiche
(Indeholdermælk)Rødbede
Smør* efter behov
(Indeholdermælk)Vand*
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i tynde skiver. Hak dild groft. Del citron på midten. Skær den ene halvdel i tynde skiver. Bland vand*, grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft og 1/2 hvidløg i en lille skål.
Bland agurk, fraiche [1/2 pakke, 2 pers.], 1/2 dild og resterende hvidløg i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks.
Tilsæt citronbouillon og en klat smør*. Steg i 3-4 min.
Anret laks, ovnbagte rodfrugter og dildagurker på tallerkener. Top med citronskiver og resterende dild.