HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitronlaks
topBanner
Citronlaks

Citronlaks

med ovnbagte rodfrugter & dildagurker

Vi forstår, at denne opskrift fangede din opmærksomhed, citronlaks smager jo bare sååå godt! Smagene er perfekt afbalanceret mellem laks, smør og citron, og serveres med gyldne ovnbagte kartofler og rødbeder toppet med crunchy sesamfrø. Til dette en forfriskende cremet salat med agurk, dild og hvidløg blandet med creme fraiche. Let, hurtigt og virkelig lækkert!

Tags:Under 650 kcal
Allergener:sellerifiskmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Kartofler

250 g

Pastinak

efter behov

Citron

½ dl

Hvidløgsfed

Dild

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

Laksefilet

(Indeholderfisk)

Agurk

Fraiche

(Indeholdermælk)

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør* efter behov

(Indeholdermælk)

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1188.5906 kJ
Kalorier (kcal)284.08 kcal
Fedt20.156 g
Mættet fedt3.8 g
Kulhydrat0.48 g
Sukker0.1 g
Protein25.11 g
Salt1.1 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak i 1 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Skær agurk i tynde skiver. Hak dild groft. Del citron på midten. Skær den ene halvdel i tynde skiver. Bland vand*, grøntsagsbouillon, et stort skvæt citronsaft og 1/2 hvidløg i en lille skål.

3

Bland agurk, fraiche [1/2 pakke, 2 pers.], 1/2 dild og resterende hvidløg i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme, når grøntsagerne har 10 min tilbage i ovnen. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks.

5

Tilsæt citronbouillon og en klat smør*. Steg i 3-4 min. 

6

Anret laks, ovnbagte rodfrugter og dildagurker på tallerkener. Top med citronskiver og resterende dild.